Nova Moneda

The Royal Mint homenatja Tolkien amb una nova moneda de dues lliures

La casa de moneda britànica ha presentat la moneda amb una coneguda frase de ‘Gandalf’ per retre culte al filòleg i professor anglès

  • El mag Harry Potter apareixerà en unes monedes britàniques

The Royal Mint homenatja Tolkien amb una nova moneda de dues lliures

The Royal Mint

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

The Royal Mint, la casa de moneda del govern que produeix monedes per al Regne Unit, ha confirmat en un comunicat que emetrà una edició especial de la moneda de dues lliures amb el rostre de Tolkien, autor d’‘El Senyor dels Anells’ i el seu símbol acompanyat de la frase «Not All Who Wander Are Lost» («No tota la gent errant camina perduda»), de les reflexions de Gandalf.

Segons l’empresa, l’homenatge ha sigut per a: «Inventar un món creïble que existeixi completament en el regne de la fantasia requereix una imaginació poderosa i, en el cas de John Ronald Reuel Tolkien, una abundància d’intel·lecte».

Trajectòria de l’escriptor

Abans d’escriure obres immensament populars de ficció fantàstica com ‘El Hòbbit’ i ‘El senyor dels anells’, el domini dels idiomes de Tolkien el va posicionar bé per a la seva carrera en filologia, l’estudi dels idiomes.

Tot i que va ser molt respectat com a acadèmic i erudit, primer a la Universitat de Leeds i després com a professor a la Universitat d’Oxford, la publicació d’‘El Hòbbit’ el 1937 va col·locar J. R. R Tolkien en el camí cap al reconeixement mundial.

Mentre que el món de fantasia de la ‘Terra Mitjana’ i la seva rica mitologia van atraure l’atenció d’una audiència global sobre els talents d’escriptura i narració de Tolkien, anys abans va experimentar la brutal realitat de la Primera Guerra Mundial.

El conegut autor va servir com a segon tinent en els Fusellers de Lancashire, va estar en servei actiu al Front Occidental, i va suportar quatre mesos de guerra de trinxeres com a part de l’ofensiva del Somme.

Tolkien va morir el 1973 i 50 anys després, el pare de la ficció fantàstica moderna encara té una influència palpable en el gènere.

Un disseny únic

Per tota la seva carrera ara se li ret homenatge amb la inscripció del seu monograma característic, envoltat per un patró rúnic, ha sigut inscrit i dissenyat en la moneda hàbilment per l’artista David Lawrence, el qual adornarà per sempre aquesta moneda commemorativa de dues lliures esterlines del Regne Unit.

A més de l’esmentada cita del poema «L’endevinalla de Strider», que apareix a ‘La comunitat de l’anell’ de Tolkien, serveix com a inscripció en la vora de la moneda.

«El monograma de J. R. R Tolkien és una creació elegant: un símbol misteriós que fa olor de signes alquímics i escriptures màgiques. També tenia certa serietat. Ràpidament, em vaig adonar que això havia de ser fonamental per al disseny. Evidentment, es necessitava alguna cosa en forma d’anell i circular per contenir i emmarcar el monograma», explica Lawrence a l’article recollit per The Royal Mint.

Notícies relacionades

«Vaig crear diversos cercles per contenir el monograma. Finalment, aquests van ser reduïts a formes abstractes; les versions que contenien tortuoses serps entrellaçades eren interessants, però d’alguna manera distreien i no tenien serietat».

«He dissenyat les formes abstractes des de zero, elegint un parell de fonts que tenen un aspecte màgic una mica peculiar, sense deixar de ser totalment llegibles», afegeix.