Vídeo | Un micròfon capta Jacinda Ardern cridant «malparit arrogant» a un diputat

Després de la polèmica, la primera ministra neozelandesa va escriure un missatge de text disculpant-se

Vídeo | Un micròfon capta Jacinda Ardern cridant «malparit arrogant» a un diputat

BEN MCKAY / AAP IMAGE / DPA / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
EFE

La primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, va ser sorpresa aquest dimarts dient «malparit arrogant» a un diputat opositor al Parlament, en un comentari privat captat pel micròfon del seu escó.

Després de la polèmica, Ardern va escriure un missatge de text disculpant-se amb el diputat David Seymour, del partit liberal ACT Nova Zelanda, a qui havia insultat després d’una intervenció que ell havia fet a la seu parlamentària de Wellington.

En declaracions als mitjans locals, Seymour, l’únic diputat del seu partit al Legislatiu, va indicar que la primera ministra li va escriure un missatge que deia «ho sento, no hauria d’haver dit això» i que ell va respondre desitjant-li un bon Nadal i que el tema ja estava tancat. Inflació i crim

desitjant-li un bon Nadal i que el tema ja estava tancat. Inflació i crimEn la seva intervenció abans de l’insult, el diputat, d’ideologia neoliberal, va preguntar a Ardern per la inflació i el crim, i la va desafiar que comptés almenys una vegada en què el Govern s’hagi equivocat, ho hagi reconegut i hagi fet alguna cosa per solucionar-ho.

La primera ministra laborista va respondre que el seu Govern no era perfecte, però que prenia decisions pensant en el bé comú i, a l’asseure’s, va comentar en veu baixa amb un company del seu grup que el diputat era un «‘arrogant prick’» («malparit arrogant»), però els micròfons van captar l’expressió.

Notícies relacionades

ACT Nova Zelanda, que defensa la baixada d’impostos, mà dura contra el crim i és contrari a les polítiques contra la crisi climàtica, va aconseguir més de 219.000 vots, el 7,58%, en les eleccions de 2020, un gran salt respecte als 13.075 sufragis obtinguts el 2017.

Sota el lideratge d’Ardern, el Partit Laborista, d’ideologia progressista, va guanyar els comicis del 2017 amb majoria simple i després va obtenir la majoria absoluta el 2020, a l’aconseguir 65 dels 120 diputats del Parlament.