Galardón de l’AMI

Marc Marginedas i Ricardo Mir de Francia, premiats per la seva «indispensable tasca» com a enviats especials a Ucraïna

L’Associació de Mitjans d’Informació reconeix el treball realitzat des de l’inici de la guerra per part Prensa Ibérica, Vocento, Prisa Media, Grup Godó, Unidad Editorial, Agència Efe, La Razón, La Voz de Galicia, Ara, Henneo i El Progreso de Lugo

Marc Marginedas i Ricardo Mir de Francia, premiats per la seva «indispensable tasca» com a enviats especials a Ucraïna
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació de Mitjans d’Informació (AMI) ha reconegut el treball dels periodistes d’EL PERIÓDICO Ricardo Mir de Francia i Marc Marginedas per la seva «indispensable tasca» informativa donant cobertura a la guerra d’Ucraïna després de la invasió del país per part de Rússia, segons ha informat aquest dimecres l’associació. Els dos periodistes van viatjar en dues ocasions a diferents punts de la geografia ucraïnesa per informar sobre l’impacte de la invasió iniciada per Vladímir Putin el passat 24 de febrer.

El pròxim 1 de desembre, en el marc de la seva conferència anual Claves 2023, es reconeixerà la «indispensable tasca» dels periodistes «perquè els ciutadans puguin conèixer a través del seu testimoni els fets que tristament estan transformant la història d’Europa», segons ha destacat la Junta Directiva de l’associació, integrada pels principals editors espanyols.

«Aquestes informacions afecten la condició mateixa de la persona humana, la seva capacitat de pensament i judici crític i contribueixen a la creació de la nostra consciència col·lectiva. Perquè el treball del periodisme és bàsic per a la societat. Sense informació no hi ha llibertat», ha afirmat la directora general de l’AMI, Irene Lanzaco.

Enviats especials a Ucraïna

D’aquesta manera, l’AMI premia la tasca dels 54 periodistes que informen o han informat sobre el terreny des de l’inici de la guerra d’Ucraïna per a grups com Prensa Ibérica, editor d’EL PERIÓDICO, Vocento, Prisa Media, Grup Godó, Unidad Editorial i Henneo, així com l’agència Efe i diaris com ‘La Razón’, ‘La Voz de Galicia’, ‘Ara’, i ‘El Progrés de Lugo’.

A més de Marginedas i Mir de Francia, els premiats són els periodistes del grup Vocento Mikel Ayestarán, Mónica García Prieto, Álvaro Ybarra Zavala, Matías Nieto Koenig i Laura López Caro; del grup PRISA Luis de Vega, Luis Doncel, Óscar Gutiérrez, María Sahuquillo, Cristian Segura, Luis Jacobo García García, Antonio Pita, Francisco Javier González Cuesta, Raúl Sánchez Costa, Saúl Bernardo Ruiz, Albert García, Massimiliano Minocri, Alex Onciu, Samuel Sánchez i Jaime Villanueva; així com als corresponsals d’Unidad Editorial Javier Espinosa Robles i Alberto Rojas Blanc.

Notícies relacionades

A més, es reconeix el treball dels periodistes de ‘La Vanguardia’ Félix Flores, Plàcid García-Planas, María Paz López, Joaquín Luna, Xavier Mas de Xaxás i Gemma Saura; de ‘La Razón’, Alfonso Masoliver; de ‘La Voz de Galicia’, Pablo Medina; de l’ ‘Heraldo de Aragón’, Gervasio Sánchez; del diari ‘Ara’, Cristina Mas i Mónica Bernabé; i d’‘El Progrés de Lugo’ Marcos Méndez Moreira.

Finalment, de l’agència Efe s’ha premiat Fernando Salcines, Iñaki Ortega, Manuel Bruque Jiménez, Sara Gómez Armas, Xavi Fernández García, Claudia Sacrest Martos, María Traspaderne Navarro, Isaac Jiménez Martín, Carles Grau Sivera, Miguel Gutiérrez Gutiérrez, Lourdes Velasco Pla, Guillermo Esteban Estrada Biba, Luis Ángel Reglero, Luis Lidón, Orlando Barria, Borja Sánchez Trillo, Manuel Lorenzo i Rostyslav Averchuk.