Eleccions de mig mandat

Els demòcrates mantenen el control del Senat amb la victòria clau a Nevada

La segona volta electoral del 6 de desembre a Geòrgia només decidirà si els demòcrates amplien el seu avantatge

  • Els resultats de les eleccions als Estats Units 2022, per cambres i estats

  • REPORTATGE MULTIMÈDIA | Amenaça negacionista a la democràcia als EUA

Els demòcrates mantenen el control del Senat amb la victòria clau a Nevada
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

Els demòcrates mantindran el control del Senat després que Catherine Cortez Masto hagi guanyat el republicà trumpista Adam Laxalt aquest dissabte a l’estat de Nevada, després de quatre dies d’escrutini. Amb aquesta victòria, el partit de Joe Biden suma 50 representants, els necessaris per tenir la majoria a la Cambra alta fins que acabi el seu mandat presidencial. Per tant, la segona volta de les eleccions de mig mandat del 6 de desembre a Geòrgia només decidirà si la formació demòcrata amplia el seu avantatge respecte als conservadors.

Nevada és un estat clau per al control del Senat. Laxalt va estar al capdavant de l’escrutini des de dimecres, però la contesa s’ha decidit en un recompte agònic i en les 22.000 paperetes del vot per correu, sobretot les del comtat de Clark (Las Vegas).

Única dona llatina a la Cambra alta

Notícies relacionades

Com a la majoria dels estats, l’escrutini encara no ha acabat del tot (98%), però l’avantatge és insalvable: la demòcrata ha aconseguit el 48,8% dels vots (487.829), i Laxalt, el 48,1% (481.273). Quatre dies després dels comicis, Cortez Masto serà l’única dona llatina a la Cambra alta.

Amb aquesta victòria, els demòcrates s’asseguren 50 dels 100 senadors, suficient perquè la responsable de trencar els empats és la vicepresidenta Kamala Harris. La victòria de Masto segueix la de Mark Kelly, que divendres va aconseguir el seient després d’un llarg enfrontament a l’estat d’Arizona.