Derrota electoral

Bolsonaro ordena la transició al Brasil i demana que s’acabin les protestes

Les protestes, que amenacen de pertorbar el sector agrícola clau del Brasil, les porten a terme partidaris de Bolsonaro per mostrar el seu descontentament per la derrota contra Lula

Bolsonaro ordena la transició al Brasil i demana que s’acabin les protestes

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Els camioners que protestaven al Brasil van aixecar alguns dels bloquejos de carreteres dimecres després que el president Jair Bolsonaro va trencar un silenci de dos dies després de la seva derrota electoral i va demanar que s’acabin les manifestacions.

Les protestes contra el resultat de les eleccions presidencials de diumenge, que Bolsonaro va perdre per poc, continuaven bloquejant parcialment o totalment 156 carreteres en 15 estats dimecres al matí, mentre que 601 protestes ja havien sigut desmantellades, segons la policia federal de carreteres. Això es compara amb més de 200 carreteres afectades dimarts al matí.

Les protestes, que amenacen de pertorbar el sector agrícola clau del Brasil, són realitzades per partidaris de Bolsonaro per mostrar el seu descontentament amb la seva derrota davant Luiz Inácio Lula da Silva per un marge de menys de 2 punts percentuals, el resultat més ajustat en una segona volta presidencial en la història recent del país.

Derrota electoral

Notícies relacionades

Tot i que Bolsonaro no va admetre formalment la derrota en el breu discurs que va pronunciar dimarts, va dir que compliria la Constitució i va demanar que se suspenguessin les manifestacions, dient que eren «mètodes d’esquerra».

El cap de Gabinet de Bolsonaro, Ciro Nogueira, va reconèixer la derrota, i va dir que el president li havia permès començar formalment la transició del Govern. Està previst que comenci dijous, amb el vicepresident electe Geraldo Alckmin liderant el procés, va dir. Dimecres és festiu al Brasil.