Per la contraofensiva d’Ucraïna

El Regne Unit assegura que les tropes russes han traslladat submarins des de Crimea fins al sud de Rússia

Aquest moviment podria deure’s a la contraofensiva ucraïnesa a l’est del país

  • Seguiu les últimes notícies de la guerra

El Regne Unit assegura que les tropes russes han traslladat submarins des de Crimea fins al sud de Rússia

KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els serveis d’intel·ligència del Regne Unit han assegurat aquest dimarts que Rússia hauria traslladat els seus submarins de classe KILO des del seu port d’origen a Sebastòpol, a Crimea, cap a la ciutat de Novorossisk, al sud de Rússia, un moviment que podria deure’s a la contraofensiva ucraïnesa a l’est del país.

«El comandament de la flota del mar Negre de Rússia ha traslladat gairebé amb seguretat els seus submarins de la classe KILO des del seu port d’origen, Sebastòpol, fins a Crimea, a Novorossisk, a Krasnodar Krai, al sud de Rússia», ha detallat el Ministeri de Defensa britànic en un comunicat.

La Intel·ligència del Regne Unit ha sostingut que aquest trasllat és molt probable que es degui al «recent canvi en el nivell d’amenaça» a la seguretat local davant la capacitat d’atac ucraïnès de llarg abast.

Notícies relacionades

«En els últims dos mesos, el quarter general de la flota i el seu principal aeròdrom d’aviació naval han sigut atacats. Garantir la base de la flota del mar Negre a Crimea va ser probablement una de les motivacions del president rus, Vladímir Putin, per annexionar la península el 2014», han assenyalat els serveis d’Intel·ligència del Regne Unit.

Amb tot, han detallat que la seguretat de la base russa a Crimea s’ha vist «directament soscavada per la contínua agressió de Rússia contra Ucraïna».