La invasió russa

La curiosa forma en què van escapar els soldats russos de la contraofensiva d’Ucraïna

Els militars desplegats al nord-est del país, a la frontera amb el Donbass, mirant de tornar al seu país de manera desesperada

La curiosa forma en què van escapar els soldats russos de la contraofensiva d’Ucraïna

IRYNA RYBAKOVA / UKRAINIAN ARMED FORCES / REUTERS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avenç de les tropes ucraïneses al nord-est del país,a la frontera amb el Donbass, sembla haver instaurat una nova etapa en el conflicte bèl·lic amb el Kremlin, amb les tropes russes replegant-se, aparentment sense capacitat de resposta davant aquesta contraofensiva de la qual Kíiv afirma que s’han recuperat més de 6.000 quilòmetres quadrats en tot just una setmana. Un extrem que des de Moscou se circumscriu en una estratègia de reagrupament de tropes que xoca amb la imatge de desconcert dels soldats russos desplegats a la zona, mirant de tornar al seu país de manera desesperada. 

Notícies relacionades

Un pla d’escapament que inclou situacions com robatoris de bicicletes i motos, així com de robes dels veïns per mirar de passar desapercebuts en el seu intent de tornar a territori rus. Així informa ‘The Washington Post’ citant testimonis en els vídeos publicats a les xarxes socials en els quals apareix el material que els soldats russos han deixat rere seu en la seva fugida.

Entre les imatges, tancs i blindats, alguns de destrossats i d’altres de preparats per entrar en combat a Izium, una ciutat que fins a la contraofensiva ucraïnesa havia servit de base logística russa, amb la consegüent pèrdua de potencial bèl·lic per al Kremlin.