Japó

L’assassí de Shinzo Abe va escriure en una carta que estava «ressentit» amb ell

Tot i que va dir que no era el seu «enemic original» malgrat ser «un dels simpatitzants més influents de l’Església de la Unificació»

L’assassí de Shinzo Abe va escriure en una carta que estava «ressentit» amb ell

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El presumpte assassí de l’ex primer ministre japonès Shinzo Abeva explicar el ressentiment que sentia cap al mandatari en una carta que va enviar a una persona que, igual com ell, era molt crítica amb l’Església de la Unificació.

La policia considera que el presumpte assassí, Tetsuya Yamagami, guardava rancor cap aquesta organització religiosa, que acusava de la fallida de la seva mare i la desestructuració de la seva família, i creia erròniament que Abe mantenia vincles amb el credo.

Abans d’atacar Abe, Yamagami, exmilitar de 41 anys, va enviar una carta a una persona que era crítica amb l’Església de la Unificació i que publicava les seves crítiques contra l’organització en un blog. En la missiva Yamagami deia que estava «ressentit» amb Abe, que descrivia com «un dels simpatitzants més influents de l’Església de la Unificació al món real», tot i que al seu torn afirmava que l’ex primer ministre no era «el seu enemic original».

Notícies relacionades

El presumpte assassí ha dit a la policia que les donacions de la seva mare a l’església van arruïnar la seva família i el seu oncle ha assegurat que aquests donatius van sumar uns 100 milions de iens (uns 715.000 d’euros). Yamagami va marcar a Abe com a objectiu després de veure un vídeo gravat el setembre del 2021 per l’exmandatari per a un esdeveniment d’una organització afiliada a l’Església de la Unificació, i davant les dificultats d’accedir a algun dels membres de la cúpula de l’organisme, contra els quals hauria planejat atemptar anteriorment.

Abe va morir el 8 de juliol mentre oferia un discurs de campanya a la ciutat de Nara (oest) després de rebre trets al braç i el cor realitzats per Yamagami, que va fer servir una arma de fabricació casolana similar a una escopeta.