Guerra

Ucraïna reivindica un atac contra un vaixell de l’Armada russa al mar Negre

El ministeri de Defensa rus addueix un incendi i afirma que la tripulació va poder ser evacuada

Ucraïna reivindica un atac contra un vaixell de l’Armada russa al mar Negre

Reuters

1
Es llegeix en minuts
EFE

El creuer missilístic ‘Moskva’, vaixell insígnia de la flota russa del mar Negre, va ser víctima aquest dimecres de míssils Neptune, cosa que va causar «greus danys», segons va anunciar una font militar ucraïnesa. El ministeri de Defensa rus, no obstant, va informar aquest dijous que el vaixell de guerra ha patit «un intens foc i la posterior detonació de municions», i, tot i que «va patir greus danys», la tripulació va poder ser evacuada.

Notícies relacionades

El cap de l’administració militar regional d’Odessa, Maksim Martxenko, va anunciar a Telegram dimecres que l’exèrcit ucraïnès va disparar al creuer rus ‘Moskva’ amb míssils, segons va informar l’agència Ukrinform. «Els míssils Neptune que custodiaven el mar Negre van causar danys molt greus al barco rus», va dir Martxenko.

Hores després, ja dijous a la matinada, el ministeri de Defensa rus va informar que «com a resultat del foc al ‘Moskva’ causat pels míssils, la munició va detonar. El barco va patir greus danys», segons l’agència Tass. El comunicat va afegir que tots els membres de la tripulació havien sigut evacuats de manera segura, i que s’investiguen les causes de l’«incendi».