Atac informàtic

‘Anonymous’ pirateja la televisió russa per emetre imatges de la Guerra a Ucraïna

  • El col·lectiu de ‘hackers’ continua atacant Putin i diu estar executant «l’operació anònima més gran mai vista»

  • Guerra Rússia-Ucraïna avui: Última hora en directe

2
Es llegeix en minuts

El grup de pirates informàtics ‘Anonymous’ afirma que ha piratejat diverses retransmissions dels principals canals de televisió russos per eludir la censura oficial, segons ha assegurat aquest dilluns a través del seu compte de Twitter.

D’acord amb el perfil d’‘Anonymous’, la intervenció en les cadenes estatals ha permès emetre imatges de la guerra a Ucraïna que han pogut ser vistes en diferents parts de Rússia. Els canals piratejats han sigut Russia 24, Channel One i Moscow 24. A més, els ‘hackers’ haurien aconseguit intervenir ‘Wink’ i ‘Ivi’, servidors audiovisuals similars a Netflix que compten amb milers d’abonats al país.

En el missatge publicat a les xarxes socials per reivindicar l’atac apareix una gravació sobre l’aparent bloqueig dels canals en els quals es va difondre contingut relacionat amb la invasió d’Ucraïna per part de les tropes russes.

Guerra oberta contra Putin

Aconseguir el control d’algunes de les principals televisions russes és només un pas més dins de les nombroses accions que ha preparat el famós grup de pirates informàtics contra el govern rus.

Es pot recordar que dijous dia 24 de febrer ‘Anonymous’ va declarar oficialment la guerra informàtica a Vladímir Putin. Ho va fer a través del seu compte de Twitter, que malgrat no estar verificat a la xarxa compta amb 7,8 milions de seguidors. Dos dies després, el dissabte 26 de febrer, el col·lectiu va fer caure la web institucional del Kremlin en una operació que Moscou va qualificar d’«atac sense precedents».

Des d’aleshores, l’informàtic s’ha convertit en un front més de la guerra entre Rússia i Ucraïna. El dia 28 ‘Anonymous’ va aconseguir atacar també alguns mitjans russos de renom com l’agència TASS, el diari ‘Kommersant’ i la versió russa de ‘Forbes’; a través dels quals va difondre un missatge que cridava a «parar la bogeria» que suposa la invasió d’Ucraïna i a «no enviar a una mort segura» els ciutadans russos.

En les últimes hores, a més, el perfil de Twitter del col·lectiu de ‘hackers’ ha publicat diverses imatges relacionant Putin amb el nazisme. Una de les fotografies més viralitzades mostra la famosa Z dels tancs russos al costat d’una esvàstica.

Temen ser desprestigiats

Notícies relacionades

En un fil firmat aquesta matinada, ‘Anonymous’ ha explicat que estem davant «l’operació anònima més gran mai vista»; així que els preocupa que alguns governs els vegin «com una amenaça» i creïn escenaris per deixar-los en mal lloc.

Per això, insisteixen a través de la seva publicació que la seva posició sempre és en contra de la guerra i contra tota mena de violència.