Població de visita

Guerra Rússia-Ucraïna | Catalunya preveu allotjar en albergs més de 500 ucraïnesos

La Generalitat s’ofereix a la població en trànsit que no pot tornar a casa

Guerra Rússia-Ucraïna | Catalunya preveu allotjar en albergs més de 500 ucraïnesos

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha assegurat que el Govern allotjarà en albergs de la seva xarxa ucraïnesos que estan de visita a Catalunya i que no poden tornar per l’atac rus, i ha estimat que seran de 500 a 600 persones en els pròxims dies.

Ho ha declarat als mitjans després de reunir-se amb el cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, Vorobyov Artem, per la situació generada després de l’atac de Rússia, que Alsina condemna de manera «rotunda».

La consellera, que ha detallat que aquesta mesura s’ha coordinat amb el Departament de Drets Socials, ha afegit que també s’està treballant amb la Conselleria de Salut per a l’enviament de material sanitari a Ucraïna.

A més, el Govern s’ha posat a disposició per acollir més persones si es dona ordre d’evacuació d’Ucraïna, segons Alsina, que ha abordat amb el cònsol maneres per recolzar la comunitat ucraïnesa que resideix a Catalunya.

Catalans a Ucraïna

Alsina s’ha posat a disposició de tots els catalans que es troben a Ucraïna «per oferir-los informació i qualsevol tipus d’ajuda que necessitin», i ha dit que per ara no s’ha donat ordre d’evacuació. Ha ressaltat que la voluntat del Govern és «estar en contacte permanent amb el consolat i poder coordinar en el dia a dia les necessitats que vagin apareixent», en funció de com evolucioni la situació.

Notícies relacionades

La consellera ha destacat que el Govern «condemna de manera rotunda l’atac, l’agressió i l’amenaça russa sobre Ucraïna», i ha expressat el seu recolzament a totes les sancions i decisions que prengui la UE en aquest sentit.

L’Ajuntament de Barcelona, disposat

L’Ajuntament de Barcelona s’ha ofert també a acollir a la ciutat els ucraïnesos «que faci falta» després de l’atac de Rússia. Ho ha anunciat el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, en declaracions a Betevé, en les quals ha traslladat el recolzament del consistori a la comunitat ucraïnesa que viu a Barcelona: «Si Barcelona ha d’acollir, ho farà amb els braços oberts». A més, ha fet una crida a la «diplomàcia internacional, a mirar d’evitar aquesta guerra imminent» i ha reclamat que la Unió Europea lideri una resposta.