Desesperació

Kíev, una ciutat en pànic

Molts ciutadans opten per fugir i provoquen grans embussos a les principals artèries de la capital ucraïnesa

Botigues i centres comercials no obren les portes i diverses empreses demanen als seus empleats que no vagin a l’oficina

  • Guerra Rússia-Ucraïna: última hora en directe

  • Reportatge multimèdia: per què Ucraïna és focus de conflicte (i com ens afecta)

Kíev, una ciutat en pànic

EFE / MIKHAIL PALINCHAK

1
Es llegeix en minuts
Irene Savio
Irene Savio

Periodista

ver +

La pau s’ha evaporat aquest dijous a Ucraïna i ha cedit el pas a una guerra de conseqüències i evolució impredictibles que ja s’ha estès per gran part del territori del país eslau. A la capital ucraïnesa, Kíev, els ciutadans s’han despertat amb el so de les alarmes antiaèries a les cinc del matí. Després ha seguit el so de diverses explosions.

Moltes botigues i centres comercials no han obert, s’han format cues a les farmàcies i diverses empreses han demanat als seus empleats no anar a l’oficina, mentre d’altres han optat per fugir, cosa que ha acabat en grans embussos a les principals artèries de la ciutat. «Estem bloquejats des de fa cinc hores intentant sortir de la ciutat», explica Vasil, originari de l’oest d’Ucraïna.

Notícies relacionades

També hi ha hagut ciutadans que han seguit durant el matí amb les seves habituals rutines, mentre per la ciutat circulaven blindats amb material bèl·lic i vehicles de transport de tropes, i grups de joves s’allistaven per anar a la primera línia de guerra a l’est ucraïnès. D’altres aclamaven soldats de camí al front amb la salutació militar, entonaven l’himne del país o onejaven la bandera d’Ucraïna.

«No sé què fer. Intento no entrar en pànic», comenta l’Ekaterina, una jove originària de Crimea. «Em sento malament», explica una empleada d’un hotel de la ciutat, que s’ha passat el matí enganxada a les xarxes socials per saber què passava.