Batalla a la xarxa

Ucraïna pateix un nou atac cibernètic contra el Govern, el Parlament i entitats bancàries

  • Rússia activa la seva maquinària de guerra al ciberespai

Ucraïna pateix un nou atac cibernètic contra el Govern, el Parlament i entitats bancàries

SERGEY DOLZHENKO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ucraïna ha patit aquest dimecres un nou atac cibernètic, el tercer en poques setmanes, contra bancs i pàgines web del Govern i el Parlament, segons ha informat el ministre de Transformació Digtal, Mykhailo Fedorov. «Aproximadament a les 16.00 hora local (14.00 GMT) ha començat un altre atac DDoS (denegació de servei) massiu en el nostre Estat», ha escrit en el seu compte oficial de la xarxa social Telegram.

Segons Fedorov, s’han vist afectats «diversos bancs, i també hi ha problemes amb l’accés als llocs web de la Rada Suprema (Parlament), el Gabinet de Ministres i el Ministeri de Relacions Exteriors».

Ucraïna ja va patir al gener i el 14 de febrer passat massius atacs cibernètics. Kíev i Washington van veure-hi l’ombra de Rússia, però el Kremlin ha negat qualsevol participació en aquests.

Notícies relacionades

El de mitjans de mes va ser, segons el departament que dirigeix Fedorov, l’atac cibernètic més gran de la història del país. També es va tractar d’un atac DDoS contra llocs web estatals i el sector bancari. El ministre va indicar que va ser un atac preparat amb temps i el cost del qual «ascendeix a milions de dòlars». «L’objectiu era desestabilitzar la situació i desencadenar el pànic», va afegir.

El cap del departament de ciberseguretat del Consell de Seguretat d’Ucraïna (SBU), Ilia Vitiuk, va assenyalar que l’alt cost d’una operació d’aquest tipus descarta la possibilitat que hagi sigut per l’acció d’un ‘hacker’ en solitari o un petit grup. «Aquest tipus d’atacs són portats a terme per Estats a través dels serveis d’intel·ligència i infraestructura especialment creada. Veiem amb claredat l’empremta de serveis d’intel·ligència estrangers», va insistir.