Desastre natural

Una allau a Quito deixa almenys sis morts

  • L’allau de llot va afectar diversos barris de la zona oest de la ciutat després de les precipitacions de dilluns

Uns veïns retiren fang en un carrer d’Arties, dimecres.

Uns veïns retiren fang en un carrer d’Arties, dimecres. / ANA MENESES /

1
Es llegeix en minuts
EFE

Almenys sis persones han mort arran d’una allau de llot que va afectar alguns barris de l’oest de la capital equatoriana, ciutat que va rebre aquest dilluns un fort xàfec, segons va informar el Servei de Seguretat Ciutadana ECU-911.

L’allau va baixar des de les faldes del volcà Pichincha, que s’erigeix a l’oest de la ciutat, i es va dirigir pels carrers del barri La Gasca, i fins i tot va arrossegar alguns vehicles que estaven aparcats a la zona. El corrent també es va dirigir a barris de la zona baixa d’aquesta ciutat, ubicada entre muntanyes i que sol estar amenaçada per aquest tipus d’esdeveniments naturals.

La Policia va informar que unes quinze persones han patit ferides per causes de l’esdeveniment natural, però no va precisar encara la quantitat de damnificats que ha deixat l’allau. D’acord a imatges difoses pels veïns del lloc, el corrent de llot va arrasar amb el que trobava al seu pas i va afectar vivendes i locals comercials. Així mateix, diverses cases van resultar danyades pel corrent i moltes persones rescatades esperaven cobertes amb mantes per afrontar l’intens fred de la nit plujosa a la ciutat. A més, les autoritats policials van tancar diverses avingudes de la zona, en un moment d’alt trànsit de vehicles, cosa que va generar caos en alguns sectors de la ciutat, segons diversos ciutadans.

Notícies relacionades

L’Ajunetament de Quito va demanar als habitants dels sectors afectats que es mantinguin en pisos alts de les seves vivendes, com a mesura de precaució i fins que les autoritats arribin a casa seva. També diversos carrers principals de la ciutat van lluir negats per l’acumulació d’aigua de pluja. La Prefectura de la província andina de Pichincha, la capital de la qual és Quito, va oferir maquinària i ajuda a l’ajuntament de la ciutat per recolzar les tasques de rescat i eliminació de runa.

El fort xàfec que va caure aquest dilluns a la capital va coincidir amb una onada de tempestes que han afectat gran part del país, especialment algunes províncies de la serra andina i la zona costanera. Segons informes de l’ECU-911, algunes zones de les províncies andina de Cotopaxi i costanera de Los Ríos també s’han vist afectades pel desbordament de rius.

Temes:

Equador