AstraZeneca

El president de Mèxic rep la seva dosi de reforç de la vacuna durant una roda de premsa

  • Després de la injecció, el president, de l’esquerrà Moviment Regeneració Nacional (Morena), va fer broma amb el fet d’haver-se vacunat al braç esquerre

El president de Mèxic rep la seva dosi de reforç de la vacuna durant una roda de premsa

Efe

2
Es llegeix en minuts

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, i part del seu gabinet van rebre aquest dimarts durant una roda de premsa la seva dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca, el dia que va arrencar la campanya de vacunes addicionals per a més grans de 60 anys.

Al finalitzar la seva conferència matutina a la ciutat de Zapopan, a l’occidental estat de Jalisco, López Obrador, de 68 anys, es va treure l’abric i es va asseure en una cadira al costat del faristol presidencial, on una infermera li va aplicar la dosi al braç esquerre.

El mandatari, que va tenir Covid-19 el gener passat, va assegurar a la infermera que no va tenir febre ni reaccions al·lèrgiques greus quan li van aplicar les dues anteriors dosis d’AstraZeneca el 20 d’abril i el 15 de juny passats, també durant rodes de premsa. Després de la injecció, el president, de l’esquerrà Moviment Regeneració Nacional (Morena), va fer broma amb el fet d’haver-se vacunat al braç esquerre.

Altres membres del govern

Abans de López Obrador, van passar per l’agulla cinc membres del seu gabinet, tots més grans de 60 anys: la secretària de Seguretat, Rosa Icela Rodríguez; el secretari de Salut, Jorge Alcocer; el secretari de Marina, Rafael Ojeda; el comandant de la Guàrdia Nacional, Luis Rodríguez Bucio; i el secretari de Defensa, Luis Cresencio Sandoval. En canvi, el canceller, Marcelo Ebrard, també més gran de 60 anys, va refusar rebre la vacuna en públic.

Mèxic va arrencar aquest dimarts la vacunació de reforç contra la Covid-19 per als adults més grans de 60 anys, a qui se’ls aplicarà una dosi d’AstraZeneca independentment del tipus de vacuna que hagin rebut en el passat. El programa de dosis de reforç va començar a sis dels 32 estats del país: Ciutat de Mèxic, Chiapas, Jalisco, Oaxaca, Sinaloa i Yucatán.

Notícies relacionades

L’estrateg del Govern contra la pandèmia de Covid-19, Hugo López-Gatell, va defensar durant la roda de premsa del president que la dosi addicional «pot ser amb altres vacunes» a les ja rebudes i va descartar per ara «reforços de manera generalitzada» a tota la població. «Els reforços han d’enfocar-se en els grups de població més vulnerables, per exemple persones adultes grans o que pateixen malalties immunodepressores», va afirmar.

Mèxic acumula 3,9 milions de contagis de Covid-19 i 295.300 defuncions confirmades, la quarta xifra més elevada del món, i ha vacunat amb l’esquema complet 65,5 milions dels seus 126 milions d’habitants. Malgrat detectar-se la setmana passada el primer cas de la nova variant òmicron a Mèxic, López-Gatell va dir que aquesta setmana va començar amb una reducció de casos i va descartar «una tendència generalitzada cap a una possible quarta onada».