La pandèmia a Nova Zelanda

La primera ministra neozelandesa abandona una roda de premsa al ser interrompuda per antivacunes

  • Un periodista nord-americà vinculat amb la ultradreta acusa Ardern de mentir els electors i d’ocultar informació sobre les vacunes

La primera ministra neozelandesa abandona una roda de premsa al ser interrompuda per antivacunes
1
Es llegeix en minuts

La primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, s’ha vist obligada aquest dimarts a abandonar una roda de premsa després de patir diverses interrupcions de dos activistes antivacunes. Ardern es trobava a la regió de Northland, la zona amb la menor taxa d’immunització contra la Covid del país, explicant als mitjans el desenvolupament del procés de vacunació quan una dona maori, amb el seu nadó en braços, ha començat a interrompre les declaracions de la primera ministra cantant en veu alta.

Durant la compareixença, les respostes d’Ardern han sigut constantment interrompudes pel periodista americà Shane Chafin de Counterspin Media, un programa neozelandès que s’associa amb grups d’ultradreta. Chafin, que ha anat a la roda de premsa sense identificar, demanava explicacions sobre el cas de la dona morta després de rebre el fàrmac, a més de sol·licitar la taxa de mortalitat de la vacuna.

«¿Per què la vacuna no funciona a Israel i tu continues impulsant-la?», continuava interrompent el periodista, i la cap de l’Executiu oceànic li ha contestat que estava sent maleducat. «Maleducat és mentir el públic neozelandès», li ha etzibat Chafin. Ardern, visiblement fastiguejada i després de mirar d’ignorar les paraules del periodista, ha demanat perdó als mitjans acreditats i ha decidit donar per conclosa la roda de premsa.

Confinament a Auckland

Notícies relacionades

Nova Zelanda busca accelerar la vacunació, especialment entre la població d’ètnia maori, de cara a la reobertura de l’economia neozelandesa i en plena lluita contra un brot amb la variant delta detectat a l’agost i que va obligar des d’aleshores el confinament d’Auckland, la ciutat més poblada del país oceànic, que continua aïllada de la resta del país.

El país ha administrat les dues dosis de la vacuna Pfizer al 75,5% de la població i acumula unes 6.723 infeccions des de l’inici de la pandèmia, inclosos 28 morts.