Conseqüències del Brexit

Militars britànics començaran dilluns a repartir combustible a les gasolineres

L’escassetat de camioners ha posat en perill la cadena de subministrament

Militars britànics començaran dilluns a repartir combustible a les gasolineres

NEIL HALL / EFE

1
Es llegeix en minuts

El Regne Unit desplegarà a partir de dilluns gairebé 200 militars per repartir combustible a les gasolineres i ajudar a resoldre l’escassetat de conductors de vehicles pesats.

Moltes gasolineres britàniques continuen seques després d’una setmana caòtica en què s’han produït compres mogudes pel pànic, baralles als sortidors i conductors acumulant combustible en ampolles d’aigua, després que la greu escassetat de camioners hagi posat a prova les cadenes de subministrament.

Malgrat que els ministres del Govern del primer ministre Boris Johnson han insistit durant dies que la crisi està remetent, el cert és que els detallistes asseguren que més de 2.000 gasolineres eren seques, amb dotzenes de sortidors tancats.

El Govern ha explicat que el personal militar està recolzant la cadena de transport a tot el país. «Mentre la situació s’estabilitza, les nostres Forces Armades estan per cobrir qualsevol vacant crítica i ajudar a mantenir el país en moviment recolzant la indústria perquè subministri combustible a les gasolineres», va dir el ministre de Defensa, Ben Wallace.

Visats per pal·liar l’escassetat

El Govern prepara un pla per expedir visats temporals a 5.000 camioners estrangers i a 5.500 treballadors de la indústria avícola per pal·liar l’escassetat.

Alguns dels camioners van dir que rebutjarien els visats perquè el termini no era prou llarg. Inicialment, es permetrà que fins a 300 conductors de camions cisterna vinguin al Regne Unit de forma immediata però temporal.

Notícies relacionades

Els 300, que formen part dels 5.000, podran treballar al Regne Unit fins a finals de març del 2022. La resta, 4.700, arribaran a partir de finals d’octubre i se n’aniran a finals de febrer del 2022. Els 5.500 treballadors avícoles arribaran a partir de finals d’octubre i podran quedar-se fins a finals de desembre.

«La introducció d’aquestes mesures de visat temporals i limitades en el temps, no desvirtua el nostre compromís de millorar la qualificació i augmentar els salaris de la nostra mà d’obra nacional, sinó que és un reconeixement de l’extraordinària sèrie de circumstàncies que afecten l’estabilitat de la cadena de subministrament del Regne Unit», va dir.