Falta de carburant

Mantes i cops de puny de «londinencs desesperats» a les gasolineres

Les cues de vehicles a les estacions de servei a la capital britànica es formen ja de matinada

Mantes i cops de puny de «londinencs desesperats» a les gasolineres

NEIL HALL / EFE

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Alguns esperen acompanyats amb una manta. A les cinc del matí de dimecres els automobilistes ja estaven fent cua en una gasolinera d’Esso al barri londinenc de Little Venice. L’obertura no estava prevista fins a les 8.30, per mesures de seguretat. De la nit en blanc en donava compte l’‘Evening Standard’, el diari de la capital, que parlava de «londinencs desesperats» i de més baralles als sortidors.

A Croydon les cues d’un parell de quilòmetres es van començar a formar a dos quarts de sis i el mateix va ocórrer a Hammersmith. A prop d’allà, els vuit sortidors de l’estació de servei de BP a Tralgarth Road estan clausurats des de fa quatre dies, sense data de reobertura. «Estem igual o pitjor. Allò que les coses estan millorant és mentida», deia el propietari d’una furgoneta blanca amb material de construcció, necessitat urgentment de dièsel.

Notícies relacionades

El primer ministre britànic, Boris Johnson, assegura que la situació s’està «estabilitzant» i des del sector del carburant també observen «signes lleus de millora». Però l’Associació de Taxistes no n’està convençuda. La «situació segueix igual», afirmen. L’Exèrcit podria intervenir aquest cap de setmana.

 Darrere del camió cisterna

Poc després de les set del matí alguns dels afavorits van poder omplir el tanc als sortidors del petit despatx situat a Park Lane, davant de Hyde Park. L’arribada del camió cisterna va venir acompanyada d’una quinzena de cotxes disposats a no perdre de vista el seu objectiu. Quan els automobilistes es creuen amb un d’aquests vehicles s’hi enganxen i el van seguint fins a la gasolinera. D’altres donen la veu d’alarma a les xarxes socials i en pocs minuts l’estació en funcionament es col·lapsa. La de Myfair era una fila ordenada, però ja hi ha hagut baralles i cops de puny. Fins i tot un energumen va treure un ganivet, sense que arribés a utilitzar-lo.