Crim brutal

Cadena perpètua per al policia britànic que va assassinar la londinenca Sarah Everard

  • El jutge deixa clar que no hi haurà possibilitat de redempció de pena, per la qual cosa l’agent passarà la resta de la seva vida a la presó

Cadena perpètua per al policia britànic que va assassinar la londinenca Sarah Everard

TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Wayne Couzens, agent en actiu de la Policia Metropolitana de Londres, ha sigut condemnat a cadena perpètua pel segrest, violació i assassinat de Sarah Everard el mes de març passat. El jutge Adrian Fulford ha deixat clar al pronunciar la sentència en el tribunal de l’Old Bailey que no hi haurà redempció possible de pena. L’agent de Scotland Yard de 48 anys passarà la resta de la seva vida a la presó.

La desaparició i mort d’Everard, una professional del màrqueting de 33 anys, va commocionar al país i va provocar una onada de repudi i protestes contra la permanent inseguretat de carrer de les dones contra la violència masclista. El fet que l’autor fos un policia va agreujar encara més les circumstàncies del brutal crim.

Everard havia visitat el 3 de març passat uns amics a última hora de la tarda i es dirigia a peu al seu domicili quan es va creuar amb Couzens. Aquest va utilitzar la seva identificació com a policia i les lleis especials que regien durant el confinament per la pandèmia per detenir-la falsament i emmanillar-la. Després de ficar-la en un vehicle que havia llogat, la va portar a 80 quilòmetres al sud-est d’Anglaterra, la va violar i després la va escanyar. Més tard va cremar el cadàver i el va llençar a un abocador a Kent.

Proves irrefutables

Notícies relacionades

Al principi Couzens va negar el crim, però es va acabar declarant culpable en vista de les proves irrefutables recopilades pels investigadors. Càmeres de seguretat l’havien filmat en el moment de la seva trobada amb la víctima i en altres llocs relacionats amb el fet. Un testimoni havia presenciat com el policia va emmanillar la dona. L’agressor i la víctima no es coneixien de res.

El jutge Fulford ha descrit les circumstàncies del crim de «grotesques». «L’ús indegut del paper d’agent de la policia tal com ha passat en aquest cas, per segrestar, violar i assassinar una víctima que estava sola és tan seriós com l’assassinat per motius polítics, religiosos o ideològics».