El procés d’evacuació a l’Afganistan

Dos avions espanyols més amb 177 persones a bord arriben aquest diumenge a Torrejón

  • D’aquest grup d’afganesos, 110 són col·laboradors amb Espanya i la resta ho són dels EUA

Llega el tercer avión español con 110 evacuados de Afganistán.

Llega el tercer avión español con 110 evacuados de Afganistán. / Iñaki Gómez/Ministerio de Defensa (Ministerio de Defensa/EFE)

1
Es llegeix en minuts
EFE

Dos nous avions A400 de l’Exèrcit de l’Aire han evacuat de matinada des de Kabul 177 persones, que han cooperat amb Espanya i amb els Estats Units, i volen aquest diumenge a Dubai, segons han informat fonts del Ministeri de Defensa. S’espera que arribin en les pròximes hores a la base de Torrejón de Ardoz.

Dels evacuats, 110 són cooperants amb Espanya i la resta, 67, ho són dels Estats Units. Viatgen en el quart i cinquè vol de les Forces Armades espanyoles per rescatar afganesos vulnerables des que els talibans van prendre el poder a l’Afganistan diumenge passat. Fins ara, els evacuats estan fent una parada intermèdia a Dubai abans de partir cap a la base aèria de Torrejón (Madrid), on arriben per ser després distribuïts a altres països.

L’Exèrcit ha instal·lat a Torrejón un campament amb capacitat per a un miler de persones, que es mantenen de mitjana entre un i dos dies abans de ser derivades a altres països membre de la Unió Europea o als centres d’acollida de l’Estat, en el cas dels que sol·licitin asil a Espanya.

Notícies relacionades

Fins ara han arribat a Torrejón sis avions, tres de les Forces Armades espanyoles i tres més del Servei Europeu d’Acció Exterior, que en total han traslladat unes 370 persones. Dissabte a la nit va aterrar a Torrejón un altre vol amb afganesos que havien col·laborat amb els EUA.

El president del Govern, Pedro Sánchez, va mantenir dissabte una conversa telefònica amb el president nord-americà, Joe Biden, en la qual van acordar que les bases de Rota i Morón acullin temporalment afganesos que han col·laborat amb els Estats Units.