La lluita contra la pandèmia

El Regne Unit renuncia a la vacunació massiva dels adolescents de 12 a 17 anys

  • Només oferirà la vacuna contra la Covid als joves de salut vulnerable

El Regne Unit renuncia a la vacunació massiva dels adolescents de 12 a 17 anys

Efe

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El Regne Unit ha decidit no vacunar massivament els nens i adolescents menors de 18 anys. Així, la vacuna contra la Covid-19 només s’oferirà als menors amb discapacitats neurològiques, amb síndrome de Down, amb problemes d’immunodepressió i amb problemes greus d’aprenentatge, segons ha anunciat aquest dilluns el ministre Nadhim Zahawi al Parlament britànic. Tots aquests menors –de la franja compresa entre els 12 i els 17 anys– rebran la vacuna de Pfizer. De fet, l’Executiu de Boris Johnson amplia aquesta vacunació selectiva, ja que ara al país, i segons el pla de vacunació, els joves de 16 i 17 anys només es poden vacunar si tenen una salut vulnerable o patologies que els situen en alt risc de contraure una Covid greu. Ara aquesta mesura també s’aplicarà als menors de 12 a 15 anys.

La decisió, acordada en el marc del Comitè Conjunt per a la Vacunació (JCVI per les sigles en anglès), s’ha pres valorant que, comparat amb els adults, els nens tenen molt menys risc d’emmalaltir de gravetat per la Covid.

Notícies relacionades

«Oferirem la vacuna a la població més vulnerable i així estarem tots més segurs», ha dit Zahawi. Segons les dades que esgrimeix el Govern britànic, menys de 30 nens que van contraure el virus fins al març van morir. Sí que estaran inclosos en el programa de vacunació els joves de 17 anys a qui faltin tres mesos per fer els 18.

La decisió del Regne Unit contrasta amb la presa als EUA i el Canadà, on ja s’està vacunant la població de 12 a 17 anys, i amb la de la Unió Europea, que preveu immunitzar ben aviat aquest grup de població. En el cas d’Espanya, això arribarà aquest setembre, coincidint amb el començament del curs escolar.