Mor el periodista d’investigació holandès tirotejat

El periodista neerlandès Peter R. de Vries, especialitzat en investigació del crim organitzat, va ser atacat al centre d’Amsterdam

Mor el periodista d’investigació holandès tirotejat

AFP / REMKO DE WAAL

1
Es llegeix en minuts

El periodista neerlandès Peter R. de Vries, especialitzat en investigació del crim organitzat als Països Baixos, ha mort aquest dijous com a conseqüència del tiroteig del qual va ser víctima dimarts de la setmana passada al centre d’Amsterdam, segons ha confirmat la família del reporter. «Peter va lluitar fins al final, però no va poder guanyar la batalla. Estem immensament orgullosos d’ell i alhora amb una sensació inconsolable», van escriure els familiars en un comunicat.

El reporter va morir als 64 anys, en presència de la seva família en un hospital d’Amsterdam, on ha estat més d’una setmana lluitant per la seva vida, amb ferides molt greus.

El periodista va ser víctima d’un tiroteig el 6 de juliol a la tarda al centre d’Amsterdam, quan abandonava els estudis de televisió d’un programa en el qual participava amb freqüència com a expert en el crim organitzat. L’atacant va disparar cinc vegades i un dels trets va arribar al cap de De Vries. Després del tiroteig, la policia neerlandesa va detenir a prop de la Haia dues persones com sospitoses del tiroteig que es troben arrestades.

Investigació oberta

Notícies relacionades

Un home de 35 anys i nacionalitat polonesa que resideix oficialment a la ciutat de Maurik (centre dels Països Baixos) és –segons diversos mitjans locals– Kamil E., que presumptament conduïa el cotxe amb què l’autor del tiroteig va fugir des del centre d’Amsterdam, fins que va ser arrestat a l’autovia a prop de la Haia.

L’altre arrestat, un jove de 21 anys, veí de Rotterdam, és qui presumptament va disparar a De Vries i –també segons la premsa local– es diu Delano G., un neerlandès amb diversos antecedents policials des que era adolescent i va ser condemnat a 10 mesos en detenció juvenil quan tenia 17 anys. La policia continua investigant el mòbil de l’atac.