Assalt a la premsa

Ferit molt greu un periodista neerlandès després que li disparin al cap

  • El reporter Peter R. de Vries, un dels més coneguts del país, investigava Ridouan Taghi, un dels narcotraficants més grans d’Europa

1
Es llegeix en minuts

El periodista d’investigació Peter R. de Vries es troba hospitalitzat en estat molt greu després de rebre aquest dimarts un tret al cap al districte de Lange Leidsedwarsstraat, en ple centre d’Amsterdam.

El tiroteig s’hauria produït després que De Vries, un dels periodistes més coneguts dels Països Baixos, participés en la retransmissió d’un programa radiofònic de l’emissora RTL Boulevard.

Sobre les 19.30, hora local, va abandonar l’estudi i camí del seu cotxe va ser assaltat per un home que li va disparar a boca de canó al cap. Segons els testimonis, el sospitós té la pell clara i és de complexió petita, i vestia gorra negra i una jaqueta militar.

 

Periodista d’investigació

De Vries, de 64 anys, ha cobert nombrosos esdeveniments al llarg de la seva carrera, alguns d’ells molt mediàtics, com el segrest el 1983 del magnat de la cervesa Freddy Heineken, la desaparició de l’estudiant nord-americana Natalee Holloway el 2005, o el cas Marengo, en el qual s’investiga, entre altres, Ridouan Taghi, un dels narcotraficants més grans d’Europa i el nord de l’Àfrica.

Notícies relacionades

El periodista ja havia sigut amenaçat en anteriors ocasions, recorda ‘De Volkskrant’, diari al qual De Vries va confirmar el 2019 que la Policia l’havia informat que havia sigut inclòs en «una llista» elaborada per Ridouan Taghi. «Ha ordenat que em liquidin per declaracions crítiques cap a ell», va explicar.

Entrevistat el mes passat pel setmanal ‘Vrij Nederland’, De Vries va assegurar estar tranquil davant aquestes suposades amenaces, perquè són «part del treball» d’un periodista d’investigació i tampoc s’anava a posar «histèric» pensant que podria ser assassinat com li va ocórrer al germà i a l’advocat de Nabil B., el testimoni estrella del cas Marengo, del qual el periodista és confident.