Restaurants per a vacunats

Rècord de vacunació diària a França després de les noves mesures de Macron

  • En total ja s’han posat a França més de 35,9 milions de primeres injeccions des que va començar la campanya, a finals de desembre, i més de 27,9 milions han rebut la pauta completa

Rècord de vacunació diària a França després de les noves mesures de Macron
2
Es llegeix en minuts

Aquest dimarts s’havien posat fins a 792.339 vacunes a França a les 18:00 (16:00 GMT), l’endemà dels anuncis del president francès, Emmanuel Macron, que va ampliar els casos en què serà necessari presentar un certificat d’immunitat del coronavirus per poder accedir a llocs públics.

«Sou 792.339 els que avui heu rebut una injecció: rècord superat. Aquest balanç encara s’ha d’ampliar i continuar en les pròximes setmanes. ¡Vacuneu-vos!», va escriure a Twitter el primer ministre, Jean Castex. A això se sumen les prop de dues milions de cites que s’han sol·licitat en 24 hores per rebre finalment la vacuna contra la Covid-19.

«Avui 800.000 persones han demanat les seves dues cites de vacunació de forma telemàtica [fins a les 16:00], cosa que representa 1,7 milions de francesos des d’ahir», va afirmar Doctolib, el portal de salut privat utilitzat pels francesos per reservar proves mèdiques.

En total ja s’han posat a França més de 35,9 milions de primeres injeccions des que va començar la campanya a finals de desembre, i més de 27,9 milions han rebut la pauta completa.

Obligatorietat de vacunar-se

Ahir, dilluns, Macron va pronunciar un discurs televisat per anunciar l’obligatorietat del personal sanitari així com altres treballadors en contacte amb persones fràgils, bombers, etc., d’estar vacunats abans del 15 de setembre sota risc de ser sancionats amb expulsions i sense salari.

S’hi suma l’ampliació del certificat sanitari que fins ara es demanava per entrar a discoteques i altres esdeveniments multitudinaris, que a partir del 21 de juliol també s’exigirà a teatres, cines i altres llocs d’espectacles. A partir d’agost s’ampliarà a bars, cafès, restaurants, centres comercials, transports públics de llarg recorregut i més.

Les mesures del Govern busquen frenar l’expansió de la quarta onada, «que ja ha començat», segons el portaveu de l’Executiu, Gabriel Attal, per l’arribada de la variant Delta.

La presència d’aquesta soca ha passat de representar menys del 5% dels casos a principis de juny al 40% la setmana passada.

«Si no fem res a l’agost hi haurà 20.000 contagis diaris de mitjana», deia el ministre de sanitat, Olivier Véran.

Aquest dimarts Véran va indicar que en el cas dels menors d’entre 12 i 17 anys la presentació del certificat no serà obligatori fins al 30 d’agost, a causa que aquest grup no va començar a vacunar-se fins a mitjans de juny, i va avançar que l’obligació de mascareta es retirarà progressivament als llocs on es demani el document.

Segona dosi

A més, la pauta de vacunació a França es considerarà completa una setmana després de la segona dosi, contra les dues setmanes actuals, tot i que a nivell europeu mantindran l’harmonia i els francesos hauran d’esperar quinze dies per poder viatjar sense PCR.

Les dades d’avui confirmen el repunt de casos, amb 6.950 nous contagis registrats en 24 hores, per sobre dels 4.000 a què s’havien arribat ja la setmana passada i triplicant la mitjana a què s’havia aconseguit arribar al juny, d’uns 2.000 casos al dia.

Notícies relacionades

Als hospitals la situació segueix estable, amb 7.076 pacients ingressats, 61 menys que ahir, i 933 d’ells a les ucis, 24 menys.

A més es va haver de deplorar 54 víctimes mortals, 22 d’elles en hospitals, de manera que el nombre de morts des de març del 2020 ascendeix a 111.407.