Catàstrofe marítima

Troben almenys 10 cadàvers en un naufragi a les costes de Líbia

  • L’embarcació enfonsada transportava 130 persones i no s’han trobat supervivents

Troben almenys 10 cadàvers en un naufragi a les costes de Líbia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’organització SOS Meditérranée ha informat aquest dijous que el barco de rescat ‘Ocean Viking’ ha trobat almenys 10 cadàvers en el naufragi a les costes de Líbia d’una embarcació amb prop de 130 persones a bord, si bé es tem que hagin mort tots els tripulants l’incident perquè encara no se n’han localitzat supervivents. Segons ha detallat SOS Méditerranée en un comunicat, l’‘Ocean Viking’ ha actuat aquest dijous al lloc del naufragi després d’hores de recerca de l’embarcacióa l’haver rebut diverses trucades de socors. «Després d’hores de recerca, la nostra pitjor por s’ha fet realitat. La tripulació de l’‘Ocean Viking’ va haver de presenciar les devastadores conseqüències del naufragi d’un pot de goma al nord-est de Trípoli. Aquest barco havia sigut reportat en perill amb aproximadament 130 persones a bord dimecres al matí», ha explicat la coordinadora de Recerca i Rescat de l’‘Ocean Viking’, Luisa Albera.

Albera ha explicat que, en les últimes 48 hores, la línia civil d’emergència ‘Alarm Phone’ ha avisat d’un total de «tres barcos en perill en aigües internacionals davant de Líbia», tots a «almenys deu hores» de la posició dels rescatistes. «En absència d’una coordinació estatal efectiva, tres vaixells mercants i l’‘Ocean Viking’ han cooperat per organitzar la recerca en condicions marítimes extremadament difícils», ha lamentat. La rescatista ha assenyalat que des van arribar al lloc del naufragi aquest dijous no s’ha trobat «cap supervivent, mentre que vam poder veure almenys deu cossos als voltants de les restes del naufragi». «Estem desconsolats. Pensem en les vides que s’han perdut i en les famílies que potser mai tindran la certesa del que els va passar als seus éssers estimats», ha afegit Albera.

Notícies relacionades

Per la seva part, l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) ha apuntat, a través del seu perfil oficial de Twitter, que el centenar de tripulants del barco podria haver mort durant el naufragi, citant el comunicat de l’organització SOS Méditerranée. «Ens entristeix aquesta última tragèdia i tornem a fer una crida als estats perquè ressituïn els vaixells de recerca i rescati al mar Mediterrani», ha demandat l’OIM.

Almenys 41 persones van morir al naufragar una embarcació d’immigrants davant les costes tunisianes fa una setmana i gairebé 360 persones han mort al Mediterrani central des de principis d’any, segons dades de l’ONU.

Temes:

Líbia Naufragis