DAVANT LES COSTES DE LÍBIA

Dos naufragis causen gairebé 100 morts al Mediterrani

Guardacostes libis i pescadors van aconseguir rescatar 47 supervivents, i 31 cadàvers

undefined55850685 alkhoms  libyan arab jamahiriya   12 11 2020   a view of was201113140547

undefined55850685 alkhoms libyan arab jamahiriya 12 11 2020 a view of was201113140547 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un naufragi davant les costes líbies va deixar 20 morts, unes hores després que 74 persones morissin en un altre, va informar en la nit de dijous a divendres Metges sense Fronteres (MSF).

Els equips de MSF a la ciutat de Sorman (nord-est) «van assistir tres dones, úniques supervivents d’un altre naufragi en el qual 20 persones es van ofegar», va indicar l’oenagé en el seu compte Twitter. «Socorregudes per pescadors locals, estaven en estat de commoció i aterrides. Van veure desaparèixer els seus éssers estimats sota les onades, morir davant els seus ulls», segons MSF.

Segon naufragi

Poc abans, l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) va anunciar que un altre naufragi davant les costes de Líbia va causar la mort d’almenys 74 migrants.

«Membres de l’OIM han informat d’un terrible naufragi que ha causat almenys 74 morts avui [dijous] davant Juma», ciutat costanera a uns 180 quilòmetres a l’est de Sorman, va explicar l’agència de l’ONU. Guardacostes libis i pescadors van aconseguir rescatar 47 supervivents, i 31 cadàvers

Des de principis d’any almenys 900 persones han mort al Mediterrani durant aquests intents d’encreuament, calcula l’OIM. I 11.000 persones com a mínim van ser enviades de tornada a Líbia.

Setmana tràgica al mar

Aquesta mateixa setmana, sis persones, entre les quals figura un nadó de tan sols 6 mesos, van perdre la vida davant les costes de Líbia quan va cedir el terra de la seva precària embarcació en la qual eren arrossegats cap al barco de Proactiva Open Arms. L’oenagé va poder rescatar els prop de 100 migrants que van aconseguir sobreviure després d’un rescat que han qualificat com dels més difícils i durs. 

Notícies relacionades

El barco d’Open Arms, l’únic barco humanitari que en aquests moments hi ha a la zona entre Líbia i Itàlia, ha sigut autoritzat per les autoritats italianes per dirigir-se a Trapani, a Sicília, amb 259 persones a bord –12 dones, 247 homes i 80 menors, 76 dels quals no estan acompanyats–. 

Després d’aquests rescats, Open Arms i l’ONG Emergency, que presta el servei mèdic al barco, van emetre un comunicat en el qual afirmaven que «al Mediterrani central la situació és insostenible» i que «cada vegada és més urgent un mecanisme de recerca i rescat».

Temes:

Líbia Naufragis