Ciberseguretat

L’FBI pirateja ordinadors als Estats Units per eliminar ‘software’ maligne

  • Pirates informàtics avalats per la Xina van utilitzar una fallada a Exchange Server, de Microsoft

L’FBI pirateja ordinadors als Estats Units per eliminar ‘software’ maligne
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Buró Federal d’Investigacions (FBI) va anunciar aquest dimarts que va rebre autorització judicial per accedir a centenars d’ordinadors de particulars als EUA sense el seu permís, és a dir, piratejar-los, i poder procedir així a la retirada de ‘software’ maligne que els havia sigut instal·lat. En un comunicat, el Departament de Justícia, sota l’empara de la qual opera l’FBI, va definir l’operació com «copiar i eliminar» i va dir que els resultats van ser «exitosos».

Els ordinadors afectats utilitzaven Exchange Server, un servei de correu electrònic i calendari utilitzat pels sistemes operatius Windows Server de Microsoft, dirigits fonamentalment a l’ús corporatiu per part d’empreses i Governs. A principis de març, Exchange Server va ser víctima d’un atac massiu per part de pirates informàtics avalats pel Govern de la Xina, que van aconseguir accés a centenars de comptes de correu electrònic. Aquest grup de ‘hackers’ pretenien robar informació a organitzacions dels EUA en àmbits tan diversos com investigació de malalties infeccioses, gabinets d’advocats, educació superior, contractistes de Defensa, ‘think tanks’ i ONGs.

Notícies relacionades

A través de les fallades en el sistema que van aconseguir identificar, aquests van accedir al servidor, des del qual van poder robar informació com ara comptes i contactes de correu electrònic i alhora instal·lar elements de ‘software’ maligne o ‘malware’. Tot i que des d’aleshores Microsoft ja ha llançat una versió actualitzada del ‘software’ que posa remei a les vulnerabilitats i preveu nous atacs, els pirates podien continuar accedint a aquells dispositius que ja havien sigut infectats, que són precisament els que ha volgut «netejar» l’FBI amb l’operació d’avui.

L’FBI va assegurar que intentarà informar de l’ocorregut a totes aquelles persones als dispositius electrònics de les quals hagi accedit.

Temes:

Estats Units FBI