Abusos sexuals

Gairebé 600 denúncies per pederàstia contra la Diòcesi de Brooklyn

  • 230 dels 301 presumptes agressors són membres del clergat

Gairebé 600 denúncies per pederàstia contra la Diòcesi de Brooklyn
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 600 denúncies per abús sexual a menors han sigut presentades contra la Diòcesi de Brooklyn des que el 2019 s’aprovés una llei a l’estat de Nova York que permet temporalment les víctimes querellar-se malgrat que hagin prescrit els suposats crims, revela un informe d’un bufet d’advocats.

Les 571 denúncies presentades contra la Diòcesi de Brooklyn, que inclou els districtes novaiorquesos de Brooklyn i Queens, inclouen 532 demandes contra institucions sota el control del districte religiós i 301 dels presumptes agressors, dels quals 230 són membres del clergat, segons un document presentat aquest dimarts per la firma legal Jeff Anderson and Associates, que representa 127 dels denunciants. «A cada supervivent que ha fet un pas al davant i a cada supervivent que ho faci: és un acte de valentia i els estem agraïts», va dir en una roda de premsa virtual l’advocat Jeff Andrews, segons van informar els mitjans locals. «Saben que han marcat la diferència en la protecció de nens en el futur i a ajudar perquè altres supervivents facin un pas al davant i comparteixin el seu secret, busquin ajuda i tinguin esperança de guarir», va afegir.

La quantitat de denúncies més elevada contra un individu van ser presentades contra el sacerdot excomunicat Romano Ferraro, que ha acumulat 18 demandes que inclouen fets succeïts entre 1958 i 1991, i que va ser descrit pel ‘New York Times’ com el «sacerdot pederasta més prolífic de la costa est dels EUA». Mentrestant, la institució que s’enfronta a més demandes és el Col·legi Preparatori de St Francis, a Fresh Meadows, al districte de Queens, contra el qual s’han presentat 21 denúncies contra 9 persones per abusos que van tenir lloc entre 1959 i 2001.

Notícies relacionades

La Llei de Víctimes Infantils va entrar en vigor a l’estat de Nova York l’agost del 2019 i permet a les persones que van patir abusos infantils una finestra d’un any per presentar denúncies contra els autors, malgrat que hagin prescrit els crims. Per la pandèmia del coronavirus, el governador de Nova York, Andrew Cuomo, va estendre aquell període un any més, fins al 14 d’agost del 2021. Gairebé una cinquena part de les més de 2.800 denúncies d’abusos sexuals presentades a l’estat de Nova York fins al 31 de desembre del 2020 estan relacionades amb la Diòcesi de Brooklyn, va assenyalar el bufet d’advocats.

Segons Andrews, es creu que les demandes presentades fins ara són només una petita part dels abusos que es van portar a terme. «No hi ha dubte que, basant-nos en les dades que hem recopilat de supervivents que han parlat fins ara, això és només una fracció d’aquells que faran un pas al davant», va assegurar.

Temes:

Pederàstia