Estampida

Tanzània ha confirmat 45 morts després d’un acte en honor al president mort Magufuli

  • Al voltant de 40 persones van resultar ferides després de ser aixafades per la multitud

  • Des de la mort del governant, el país ha celebrat diversos homenatges en el seu honor

Tanzània ha confirmat 45 morts després d’un acte en honor al president mort Magufuli
1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Tanzània han confirmat que almenys 45 persones van morir en l’estampida que es va produir el 21 de març durant un acte d’homenatge al difunt John Magufulli. A més, 40 persones més van resultar ferides al caure i ser trepitjades . Els fets es van produir a Dar es Salaam. «Hi havia molta gent que volia entrar a l’estadi i alguns no van ser pacients», ha confirmat un comandant de la policia de la ciutat. L’agent també ha apuntat que, dels 40 ferits, 37 ja han sigut donats d’alta.

Notícies relacionades

Milers de persones havien acudit al recinte en què s’havia instal·lat la capella ardent per donar un últim adeu al mandatari. «Van anar a l’estadi per expressar el seu amor pel líder mort», ha explicat el policia. El president va morir el 17 de març de forma inesperada, tot i que el principal líder de l’oposició va assenyalar que el governant havia contret el coronavirus, malaltia en què no creia. Durant diversos dies s’han celebrat diversos actes en el seu honor en algunes de les principals ciutats del país.

Les dades sobre l’estampida van començar a aparèixer als mitjans de comunicació del país gràcies a la informació que anaven aportant els familiars de les víctimes. Entre els morts destaquen cinc membres d’una mateixa una família, quatre dels quals, nens. Segons relata avui el diari local The Citizen, centenars de persones es van presentar el dijous 25 de març a la casa de la família per donar-los el condol. «Aquestes persones no eren criminals», insisteix el comandant.

Temes:

Tanzània