Més de 300 imputats

L’FBI deté un funcionari de Trump per l’assalt al Capitoli

  • És el primer arrestat pels successos amb una relació estreta amb el govern de l’expresident

L’FBI deté un funcionari de Trump per l’assalt al Capitoli
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Oficina Federal d’Investigacions (FBI) va detenir aquest dijous un funcionari de l’expresident Donald Trump per l’assalt al Capitoli del 6 de gener, i es converteix així en el primer arrestat vinculat a l’anterior Govern, segons va informar el mitjà ‘Politico’ i reporta EFE.

Es tracta de Federico Klein, un home de 42 anys que durant el Govern de Trump va treballar en el Departament d’Estat com a nomenament polític. Concretament, el detingut va ser assignat primer a l’Oficina d’Afers de l’Hemisferi Occidental, en concret al departament encarregat del Brasil i el Con Sud, i després traslladat a l’oficina que administra les peticions d’accés a informació federal, conegudes com FOIA.

Klein, que va ser detingut a Virgínia, havia treballat prèviament per a la campanya presidencial de Trump el 2016 com a analista. Abans d’implicar-se en política al costat de Trump, Klein va servir al Cos de Marines a l’Iraq.

Més de 300 persones han sigut imputades en tribunals federals per l’assalt al Capitoli, però Klein és el primer amb clars vincles amb el Govern de Trump. L’FBI no va detallar al mitjà ‘Politico’ de quins delictes està acusat.

Notícies relacionades

El 6 de gener una turba de seguidors de Trump van assaltar el Congrés amb la intenció d’aturar el procés de certificació que en aquell moment estava ocorrent en les dues cambres legislatives pel resultat de les eleccions guanyades per l’ara president, Joe Biden. Durant l’assalt van morir cinc persones, quatre seguidors de Trump i un policia. Dos policies més que van participar en el dispositiu durant l’assalt es van suïcidar en els dies posteriors.

Trump va ser sotmès a un segon ‘impeachment’ al Congrés com a conseqüència de l’assalt, acusat del delicte d’«incitar una insurrecció», però va sortir absolt del judici polític amb 56 vots en contra i 44 a favor, ja que una condemna requeria una majoria de dos terços.

Temes:

Donald Trump FBI