La lluita contra la pandèmia

Mèxic investiga una possible soca mexicana del coronavirus

Les indagacions se centren en mutacions trobades en quatre casos declarats a Jalisco

Mèxic investiga una possible soca mexicana del coronavirus
1
Es llegeix en minuts

El director general del Centre Nacional de Programes Preventius i Control de Malalties de Mèxic, Ruy López Ridaura, va detallar aquest diumenge durant una conferència de premsa que les autoritats estan investigant si les mutacions trobades en quatre casos de coronavirus de Jalisco suposen una nova soca i, si això és veritat, quines característiques té.

López Ridaura va explicar que les autoritats estan en contacte amb la Universitat de Guadalajara per avaluar si la mutació podria tenir un pes epidemiològic, tal com recull el diari local ‘Milenio’. «El que s’ha de definir és quines característiques té, si aquesta soca té alguna cosa diferent i la prioritat és buscar si són més virulentes, si la malaltia és més greu, requereix un estudi seriós», va puntualitzar.

Notícies relacionades

Aquest cap de setmana, a l’estat de Jalisco s’han detectat quatre casos que, inicialment, es creien de la soca sud-africana del virus, tot i que després de descartar aquesta primera hipòtesi, s’estudia si podria tractar-se d’una nova variant.

Mèxic ha registrat en les últimes 24 hores 462 noves morts per coronavirus, xifra que eleva a 158.536 el total de morts des que va esclatar la pandèmia. El país té actualment 104.963 casos actius, 7.030 de detectats en les últimes 24 hores, i el total acumulat de casos és de 1.864.260 contagis.