Pfizer insisteix que la seva vacuna és eficaç contra les variants britànica i sud-africana

Les proves in vitro «no han demostrat la necessitat d’una nova vacuna per fer front a les variants emergents», segons informen les productores

Pfizer insisteix que la seva vacuna és eficaç contra les variants britànica i sud-africana
1
Es llegeix en minuts

La vacuna Pfizer-BioNTech conserva la gran majoria de la seva eficàcia contra les principals mutacions de les variants britànica i sud-africana del coronavirus causant de la Covid-19, segons van anunciar dijous les dues empreses en un comunicat.

Notícies relacionades

Les proves in vitro «no han demostrat la necessitat d’una nova vacuna per fer front a les variants emergents», segons les empreses, que, tanmateix, destaquen que «continuen monitorant les variants emergents i estan preparades per respondre» si alguna d’aquestes mutacions fos resistent a la vacuna.

A mitjans de gener Pfizer ja va informar que els tests de laboratori havien demostrat que la vacuna era eficaç amb una mutació del virus, l’anomenada N501Y, trobada en les noves variants del Regne Unit i Sud-àfrica. La bona notícia arribava en un moment especialment delicat al Regne Unit, on es registren xifres rècord de morts per coronavirus que s’atribueixen a la nova soca, més contagiosa que l’originària.