Manté el lloc

El president Biden confirma Chris Wray com a director de l’FBI

La portaveu Jen Psaki va lamentar haver generat especulacions després d’evitar la pregunta un dia abans

El president Biden confirma Chris Wray com a director de l’FBI
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Joe Biden, mantindrà Christopher Wray com a director de l’FBI, segons ha confirmat aquest dijous la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, després de les últimes especulacions sobre un possible cessament, segons reporta Europa Press.

La nova portaveu del Govern de Biden ha lamentat aquest dijous l’«onada involuntària» que va generar un dia abans quan al ser preguntada sobre la confiança de Biden sobre Wray, va evitar l’assumpte responent que no n’havien parlat.

«Ahir vaig causar una onada involuntària, així que volia deixar molt clar que el president Biden té la intenció de mantenir al director de l’FBI Wray al seu càrrec i confia en la tasca que està fent», ha escrit Psaki en el seu compte oficial de Twitter.

Wray, nomenat el 2017 per l’expresident Donald Trump, ha sigut molt qüestionat en les últimes setmanes pel paper de l’FBI abans i durant l’assalt al Capitoli. Uns fets de violència que no van merèixer la seva compareixença pública fins a una setmana després.

La setmana passada el Departament de Justícia va anunciar una investigació interna sobre els protocols i possibles debilitats de les polítiques d’actuació de l’FBI tant durant els dies previs, com en la posterior resposta a l’atac que els exaltats partidaris de Trump van perpetrar contra el Capitoli.

Per la seva banda, el president del Comitè Permanent d’Intel·ligència de la Cambra de Representants, el demòcrata per Califòrnia Adam Schiff, ha avalat en un comunicat la permanència de Wray en el càrrec, ja que «ha treballat amb gran professionalitat i integritat» aquests últims tres anys.

Notícies relacionades

«Christopher Wray es va convertir en director de l’FBI en un moment de tremenda confusió per al país, i ha treballat amb gran professionalisme i integritat. M’alegra veure que el president Biden té la intenció de mantenir-lo al seu lloc», ha valorat.

«Espero amb interès continuar treballant amb el director Wray, mentre analitzem les fallades d’intel·ligència i seguretat que van portar a l’assalt del 6 de gener al Capitoli», a més de «la necessitat d’expandir dràsticament l’enfocament i els recursos dedicats a l’amenaça del terrorisme nacional», ha dit Schiff.