Nova etapa als EUA

El marit de Kamala Harris deixa la seva feina com a advocat

Doug Emhoff vol dedicar-se a recolzar per complet la carrera de la vicepresidenta dels EUA

10 coses que cal saber de Douglas Emhoff, el marit de Kamala Harris

10 coses que cal saber de Douglas Emhoff, el marit de Kamala Harris

2
Es llegeix en minuts

El marit de Kamala Harris, Doug Emhoff, deixarà definitivament la seva feina al despatx d’advocats del qual és soci, DLA Piper, per dedicar-se de ple a recolzar la nova vicepresidenta dels EUA, que assumirà el càrrec aquest dimecres 20 de gener. Doug Emhoff, de 56 anys, ja es va prendre una excedència l’agost passat quan Joe Biden va escollir Harris com a candidata a la vicepresidència. Ara, coincidint amb la presa de possessió de Harris, deixarà la seva carrera de banda.

Per ara no es coneix el paper que Emhoff pensa exercir. Segons fonts esmentades per l’agència AP, el ‘segon cavaller’ dels EUA –així l’anomena el mateix Biden– està treballant amb l’equip de transició de Biden per establir un paper per a ell en la nova Administració.

Emhoff es va unir a DLA Piper el 2017, on representava clients de mitjans de comunicació, esports i entreteniment, i s’encarregava d’afers relacionats amb la propietat intel·lectual i tecnologia, litigis, arbitratges i investigacions. Abans havia treballat com a advocat de firmes que inclouen el gegant farmacèutic Merck o a la firma d’armes Dolarian Capital.

Es dona la circumstància que DLA Piper és una firma amb un actiu paper lobbista a Washington. Això, apunta AP, podria haver pesat també en la decisió d’Emhoff, ja que Biden i Harris han defensat que els membres de la seva Administració siguin ètics i no tinguin conflictes d’interessos.

Notícies relacionades

Emhoff, jueu i amb forts llaços amb grups i donants jueus, ha recolzat des d’un inici les ambicions polítiques de Harris. En la carrera per la nominació demòcrata, es va fer amic ràpidament d’altres marits i dones dels altres aspirants quan Harris va decidir presentar-se a aquesta nominació. «Vull més dones en càrrecs públics i més companys, sigui qui sigui, que els donin suport», va dir Emhoff en una entrevista de l’octubre amb el portal NowThis News. Va ser llavors quan es va fer bon amic de Jill Biden, que té experiència com a segona dama, i els dos van fer presentacions junts durant la campanya. Jill Biden, la que serà la nova primera dama, ha dit que vol continuar exercint la seva professió de mestra, com ja va fer quan Biden va ser vicepresident.

Harris i Emhoff es van conèixer el 2013 i es van casar l’any següent. Va ser el primer matrimoni de Harris i el segon d’Emhoff, i els seus fills, en la vintena, anomenen «Momala» a Harris, combinant el seu nom de pila amb una expressió ídix que vol dir ‘marona’. Els van presentar amics comuns. Harris va fer la seva primera presentació en públic amb Emhoff el 2014, durant un acte polític. Els seus col·laboradors diuen que en la vida de Harris hi ha un «abans de Doug» i un «després de Doug».