Protesta dels camioners britànics als voltants de Downing Street per l’aturada en les exportacions després del Brexit

1
Es llegeix en minuts

Almenys una vintena de camioners dedicats al transport de marisc i peix han aparcat els vehicles als voltants de la residència oficial del primer ministre, Boris Johnson, a Downing Street i a prop del Parlament, al centre de Londres. Als camions poden llegir-se eslògans com «Brexit carnisseria» i «La incompetència del Govern destrueix la indústria del marisc».

Notícies relacionades

La protesta pacífica es produeix a causa dels grans problemes per exportar els seus productes a Europa a conseqüència de l’entrada en vigor del Brexit. Molts pescadors escocesos es troben que no han pogut exportar els seus productes als mercats europeus des de principis d’any a causa de la introducció de certificats per a les captures, controls sanitaris i declaracions de duanes. La lentitud de tots aquests processos fa impossible que la seva delicada mercaderia pugui ser servida a temps, cosa que ha portat multitud de cancel·lacions de comandes. 

«Creiem decididament que el sistema pot potencialment col·lapsar-se» afirma Gary Hodgson, director de la firma Venture Seafoods.

Temes:

Brexit