Protesta dels camioners britànics als voltants de Downing Street per l’aturada en les exportacions després del Brexit

Es llegeix en minuts

Almenys una vintena de camioners dedicats al transport de marisc i peix han aparcat els vehicles als voltants de la residència oficial del primer ministre, Boris Johnson, a Downing Street i a prop del Parlament, al centre de Londres. Als camions poden llegir-se eslògans com «Brexit carnisseria» i «La incompetència del Govern destrueix la indústria del marisc».

Notícies relacionades

La protesta pacífica es produeix a causa dels grans problemes per exportar els seus productes a Europa a conseqüència de l’entrada en vigor del Brexit. Molts pescadors escocesos es troben que no han pogut exportar els seus productes als mercats europeus des de principis d’any a causa de la introducció de certificats per a les captures, controls sanitaris i declaracions de duanes. La lentitud de tots aquests processos fa impossible que la seva delicada mercaderia pugui ser servida a temps, cosa que ha portat multitud de cancel·lacions de comandes. 

«Creiem decididament que el sistema pot potencialment col·lapsar-se» afirma Gary Hodgson, director de la firma Venture Seafoods.

Temes:

Brexit