Estats Units

L’FBI revela la detenció de més de cent persones per la seva participació en l’atac al Capitoli

El seu director, Christopher Wray, ha informat que estan investigant «converses preocupants» a les xarxes socials

L’FBI revela la detenció de més de cent persones per la seva participació en l’atac al Capitoli
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director de l’FBI, Christopher Wray, ha informat aquest dijous de la detenció de més de cent persones sospitoses de participar en l’assalt al Capitoli la setmana passada, en la qual una turba de fanàtics del president dels Estats Units, Donald Trump, van assaltar la seu del Poder Legislatiu a Washington, segons reporta Europa Press.

«La nostra postura és agressiva i es mantindrà així durant la presa de possessió», ha emfatitzat Wray en relació amb la pròxima investidura del president electe, Joe Biden, el 20 de gener, durant una roda de premsa celebrada aquest dijous en la qual ha sigut present el vicepresident dels Estats Units, Mike Pence.

«En aquest sentit, nosaltres i els nostres socis hem arrestat més de cent persones per les seves activitats delictives en el setge del Capitoli la setmana passada i continuarem amb altres innombrables activitats relacionades amb aquestes investigacions», ha assenyalat.

Wray, el baix perfil del qual després de l’assalt ha sigut àmpliament criticat per alguns dels anteriors responsables de l’FBI, ha explicat que entre aquestes «altres activitats» que estan investigant hi ha «una gran quantitat de converses preocupants» a les xarxes socials en relació amb la presa de poder de Biden.

«Qualsevol que planegi o intenti cometre actes violents la setmana vinent hauria de comptar amb una visita», ha advertit Wray, que ha afirmat que, en col·laboració amb la resta d’agències de seguretat nord-americanes, faran «tot el possible per garantir una transició de poder sense problemes».

Després de les crítiques rebudes per l’escassa seguretat del Capitoli la setmana passada quan s’estava portant a terme una sessió per confirmar el triomf de Biden en les presidencials de novembre, en especial comparant-la amb la desplegada durant les manifestacions del moviment Black Lives Matter, les autoritats han reforçat les mesures davant la possibilitat de nous disturbis.

Uns 21.000 efectius de la Guàrdia Nacional han sigut ja desplegats a Washington i diversos carrers entorn del Capitoli han sigut ja tancats. L’FBI, que ha establert una oficina específica per avaluar possibles amenaces, ha identificat fins ara uns 200 sospitosos de participar en els actes violents de dimecres passat.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el vicepresident Pence ha insistit novament que l’actual Administració Trump facilitarà una transició de poder «ordenada» i una investidura «segura», ja que «el poble nord-americà no mereix menys».

«El poble nord-americà pot estar segur que la nostra Administració continuarà treballant tots els dies des d’ara fins al 20 de gener per assegurar una transició ordenada», ha recalcat Pence, que encara no ha confirmat públicament si acudirà a la presa de possessió de Biden.

Temes:

Estats Units FBI