Internet i llibertat d’expressió

El responsable de Twitter reconeix que el veto a Trump estableix un precedent perillós

Jack Dorsey ha justificat la necessitat de la mesura

1
Es llegeix en minuts

El responsable de Twitter, Jack Dorsey, ha defensat la suspensió del compte del president dels EUA, Donald Trump, com una decisió correcta però que, alhora, estableix un precedent perillós en una internet global i lliure.

La decisió adoptada després del violent assalt al Capitoli protagonitzat per seguidors del president va ser l’adequada, però una prohibició d’aquest tipus té ramificacions «significatives» i, a la llarga, pot «erosionar» el propòsit d’una internet oberta, afirma Dorsey en una sèrie de tuits.

No obstant, el CEO de Twitter remarca que «aquest és un moment de gran incertesa i lluita per a moltes persones a tot el món» i assegura que el seu objectiu es dirigeix a avançar cap a «més entesa» i «una existència més pacífica a la terra». Després d’assegurar que no se sent orgullós ni celebra haver vetat el president nord-americà, Dorsey aclareix que la mesura es va adoptar després d’una «clara advertència» i en funció de les amenaçades sorgides, tant fora com dins de la xarxa social.

Notícies relacionades

El seu missatge es coneix després que divendres passat, Twitter suspengués permanentment el compte de Trump en vista «del risc de més incitació a la violència». A la seva plataforma preferida, Trump havia emès més de 55.000 missatges durant més d’onze anys i ja comptava amb 89 milions de seguidors.

Facebook i Instagram van bloquejar l’accés del president al seu compte almenys fins que es completi el traspàs de poder el 20 de gener, i Twitch va desactivar el seu perfil indefinidament. L’última en sumar-se a aquest tipus de mesures ha sigut la xarxa social Snapchat, que dimecres va anunciar la suspensió permanent del compte de Trump.