Crisi sanitària

Merkel augura un confinament estricte fins a principis d’abril

La cancellera alemanya assegura que el nombre de casos de Covid es multiplicarà per 10 si no es conté la soca britànica

1
Es llegeix en minuts

La cancellera alemanya, Angela Merkel, augura que el confinament estricte en el qual es troba el país per la Covid es prolongarà fins a principis d’abril. Així ho va fer saber la líder política a companys del seu partit en una reunió feta dilluns, segons es fa ressò el diari Bild esmentant fonts presents en la reunió.

«Si no aconseguim parar la soca britànica del virus, llavors multiplicarem per 10 el nombre de casos per a Setmana Santa. Necessitem 8 o 10 setmanes més de mesures estrictes», va argumentar Merkel en la reunió esmentada pel rotatiu alemany.

Notícies relacionades

Alemanya va començar dilluns una fase encara més estricta del seu segon confinament, amb la incertesa sobre la durada, el temor de les conseqüències econòmiques i les creixents tensions per l’ aplicació entre el Govern central i els lands. Almenys fins a final de mes les escoles es mantindran tancades –com l’oci, la cultura, la gastronomia i els comerços no essencials– i els residents dels districtes amb més incidència no poden allunyar-se més de 15 quilòmetres de la seva localitat.

Aquestes van ser algunes de les mesures acordades per la cancellera alemanya, Angela Merkel, i els líders dels 16 estats federats, que van limitar, a més, les reunions privades als convivents més una persona de fora del domicili.