FAVORIT DEMÒCRATA

¿Com van les apostes de cara a les eleccions dels EUA 2020?

Les principals cases d'apostes tenen el resultat electoral bastant clar i paguen la victòria de Biden a 1,45 € de mitjana

joe-biden

joe-biden

1
Es llegeix en minuts
El periódico

Les cases d’apostes, com les enquestes, tenen clar el seu favorit per a les pròximes eleccions nord-americanes del 3 de novembre. Les principals webs d’apostes donen una clara victòria al candidat demòcrata, Joe Biden, sobre l’actual president, Donald Trump, o almenys això vaticinen els qui han decidit jugar. 

Hi ha munts d’apostes sobre les eleccions americanes, però la més essencial és la que se centra en qui serà el pròxim president. Per ara, a Betfair es paga 1,44 € el triomf de Biden i a 2,88 € el de Trump. De les xifres es desprèn que Biden és considerat el favorit pels jugadors igual que queda patent a les enquestes d’intenció de vot. 

Així, per cada euro apostat pel candidat demòcrata, els jugadors guanyarien 0,44 € amb la seva victòria. Si per contra guanyés Trump, els qui hagin apostat per ell guanyarien per cada euro apostat, 1,88 € més.

William Hill, la casa d’apostes més antiga, les quotes són similars. En aquest cas, la victòria de Biden es paga a 1,50 € i la de Trump a 2,62 €. De forma molt similar, a la casa Bwin, el triomf de Biden es paga a 1,45 € i el Trump a 2,70 €.

Les apostes solen ser fiables

Notícies relacionades

En tot cas, malgrat que les apostes tampoc són un mesurador absolutament fiable quant a intenció de vot, solen tenir una mica de vista amb els resultats. Un exemple és el que va passar el 2016.

En l’elecció d’aquell any, les enquestes donaven la victòria a la candidata demòcrata, Hillary Clinton, mentre que les apostes l’hi donaven a Trump. Finalment, l’inesperat canvi de color dels estats de Pennsilvània, Michigan i Wisconsin després de l’elecció va decantar la balança pel candidat republicà i li va atorgar més compromissaris que al seu rival. Trump va aconseguir la presidència malgrat tenir les enquestes en contra, i els qui van apostar pel seu mandat ho van veure venir.