MÉS D'UN MILER DE CANDIDATS

Candidats de les eleccions als EUA: Trump, Biden i els 'outsiders'

A més dels principals candidats dels dos grans partits, hi ha més de 1.000 persones que han postulat la seva candidatura a la presidència dels Estats Units

zentauroepp55551930 combo jo jorgensen  howie hawkins201023180705

zentauroepp55551930 combo jo jorgensen howie hawkins201023180705

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En contra del que pugui semblar, les eleccions nord-americanes no compten només amb dos candidats a la presidència. Més enllà del candidat demòcrata, Joe Biden, i el republicant, Donald Trump, hi ha més de 1.000 candidats independents coneguts com a ‘outsiders’ que opten a ser elegits el 3 de novembre. 

En total, 1.216 candidats s’han inscrit a través de la Comissió Federal Electoral per presentar-se a les eleccions. D’aquest miler de candidats, alguns amb campanyes més serioses que d’altres, destaquen, a més de Biden i Trump, dos noms més.

Howie Hawkins - Green Party

Howie Hawkins es va convertir en el candidat a la presidència del Green Party nord-americà l’11 de juliol després d’aconseguir més de 176 delegats en les primàries i els caucus del partit verd. 

El candidat, originari de San Francisco (Califòrnia) i de 67 anys, es presentarà al costat de l’activista Angela Nicole Walker. El sindicalista i activista ha exercit papers principals en els moviments contra la guerra, antinuclears i protreballadors des de la dècada de 1960.

Segons la mateixa web del partit, el Green Party basa el seu programa electoral per a la cita del 3 de novembre en quatre pilars fonamentals: la pau, l’ecologia, la justícia social i la democràcia. «Som activistes [...] i ciutadans comuns que ja s’han cansat de la política dominada per les corporacions. El govern ha de ser part de la solució, però quan està controlat per l’1%, és part del problema. Com més esperem el canvi, més difícil es torna. No es quedi a casa el dia de les eleccions. Voti Verd», es pot llegir en el seu programa. 

Jo Jorgensen - Libertarian Party

Notícies relacionades

La candidata a la presidència del Libertarian Party, Jo Jorgensen, va ser nomenada el 23 de maig i es va convertir en la primera dona a encapçalar la llista del partit en unes eleccions presidencials. Junt amb Jeremy ‘Spike’ Cohen, emprenedor i ‘podcaster’, l’empresària, psicòloga i professora es presentarà a les eleccions del 3 de novembre. 

Jorgensen, originària d’Illinois i de 63 anys, ha emmarcat la seva campanya com una alternativa a les polítiques demòcrates i republicanes que, segons asseguren des del seu partit, han creat dèficits de bilions de dòlars i han portat els Estats Units a involucrar-se en guerres estrangeres cares i mortals. «Els grans mandats i programes del govern han creat aquests problemes. Per resoldre’ls, necessitem fer que el govern sigui més petit, molt, molt més petit», es pot llegir a la web de la seva campanya.