CITA ELECTORAL

Així estan les enquestes de les eleccions als EUA 2020

Donald Trump retalla distàncies a Joe Biden, que continua al capdavant en els sondejos amb gairebé 7 punts d'avantatge

zentauroepp55728546 trump201103120227

zentauroepp55728546 trump201103120227 / BRENDAN SMIALOWSKI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb les eleccions del 3 de novembre als Estats Units ja en marxa, el president Donald Trump ha aconseguit retallar gairebé en un punt l’avantatge de l’exvicepresident Joe Biden, situat en 6,9 punts percentuals en la intenció de vot en l’àmbit nacional, segons la mitjana de diferents sondejos elaborada per la web de notícies polítiques nord-americana Real Clear Politics. L’avantatge del candidat demòcrata es manté en plena jornada electoral.  [Seguiu els resultats de les eleccions als EUA en directe.]

Les fonts utilitzades per fer la mitjana, de forma individual, constaten l’avantatge del que va ser vicepresident amb oscil·lacions entre els 3 punts percentuals i 11 punts.

Notícies relacionades

En els últims mesos, Biden, de 77 anys, ha superat fàcilment Trump, de 74, en la mitjana d’intenció de vot i en les últimes setmanes l’ha augmentat. La controvertida gestió que el president ha fet del seu contagi del virus de la Covid-19, lluny de beneficiar-lo, manté les distàncies a favor del seu contrincant.

En les anteriors eleccions, el 2016, les enquestes eren molt més ajustades i els contrincants, el republicà Donald Trump i la demòcrata Hillary Clinton, amb prou feines estaven separats per un parell de punts poc abans del dia de les eleccions.