el vot de la gent gran

Trump es burla de Biden amb un tuit que el posterga en un geriàtric

El magnat, tres anys major que el seu rival, publica una foto falsa que mostra el candidat demòcrata en una cadira de rodes, envoltat d'avis en una habitació

34366942-8837659-ima car 1200

34366942-8837659-ima car 1200

2
Es llegeix en minuts
AFP

Donald Trump va dir dimarts davant una multitud a Pennsilvània que està combatent «marxistes» i «llunàtics», mentre que el seu rival en les eleccions presidencials de novembre, el demòcrata Joe Biden, el va acusar a Florida, un altre estat clau, d’haver tractat els nord-americans com a «prescindibles» durant la pandèmia de Covid-19.

A només 21 dies dels comicis, el 3 de novembre, i mal posicionament en les enquestes, Trump va disparar totes les estridències exagerades del seu arsenal contra els demòcrates i va insultar Biden sobre el seu estat mental.

Trump, de 74 anys, va anar més enllà en la seva gastada narrativa que Biden, tres anys més gran, és molt fràgil per ser president, al tuitejar una foto falsa que mostra el candidat demòcrata en una cadira de rodes, envoltat de persones ancianes en cadires de rodes en una habitació.

 

«Biden, president», diu la llegenda, però amb la «p» guixada perquè es llegeixi «resident».

La burla als avis malalts contrasta amb les dificultats aparents –segons algunes enquestes– del president per retenir la lleialtat dels adults grans, un important electorat.

Va dir, a més, que l’exvicepresident Biden estava «espantat com un gos» durant el debat televisat entre tots dos, el va qualificar com a «desenraonat» mentalment i va afirmar que el líder demòcrata era peó de comunistes.

«Està entregant el control a socialistes i marxistes i als extremistes de l’ala esquerra», va dir Trump a una escandalosa multitud a Johnstown. «No pot enfrontar-se als llunàtics que dirigeixen el seu partit».

A Johnstown, el magnat va reprendre la imatge d’‘outsider’ que va mantenir abans de la seva sorprenent victòria el 2016, afirmant que estava combatent a una «classe política corrupta i egoista» a Washington.

«Maneig erràtic de la pandèmia»

Unes hores abans, Biden a Florida va mantenir un esdeveniment molt més reduït en concordança amb la campanya de baix perfil que ha mantingut, enfocant-la en el maneig que Trump ha donat a la pandèmia.

Igualment o fins i tot més important en els comicis que Pennsilvània, Florida és un estat considerat «camp de batalla». Allà va triomfar Trump el 2016, però aquesta vegada les enquestes afavoreixen Biden.

El candidat demòcrata va flirtejar amb els adults grans, dient-los durant una petita reunió en un centre comunitari de pensionats a Pembroke Pines, al nord de Miami, que Trump «mai ha estat enfocat» a ells.

«La seva manera de gestionar la pandèmia ha sigut erràtica, igual que la seva presidència», va dir.

Biden va recordar que Trump ha dit que el virus –que ha colpejat durament els adults grans– «no infecta pràcticament ningú».

«Ets prescindible, ets oblidable, no ets virtualment ningú. Així és com ell veu això», va dir Biden, que a diferència de Trump portava mascareta facial. 

Notícies relacionades

Trump també va estar dilluns a Florida, en el seu primer míting des que va ser hospitalitzat per Covid-19. Aquesta setmana anirà a Iowa i Carolina del Nord i després tornarà Florida i Geòrgia.