Crisi migratòria

48 immigrants més a bord de l''Open Arms' es llancen a l'aigua davant Palerm

Un primer grup de 79 persones van intentar tocar terra nedant i van ser rescatades per la Guàrdia Costanera

open-arms / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

48 migrants més a bord del barco de l’oenagé espanyola Open Arms, que es troba davant les costes italianes de Palerm, s’han tirat al mar per desesperació, després que dijous ho fessin 76 persones.

El barco va rescatar uns 270 migrants en diverses operacions al Mediterrani central entre el 8 i l’11 de setembre, i la nit del 15 de setembre, la Guàrdia Costanera italiana es va ocupar de l’evacuació de dues embarassades i el marit d’una d’elles, que Malta va rebutjar.

«Itàlia coneix formalment la situació límit de l’Open Arms i ens deixa abandonats a 1.500 metres de Palerm, sense solució ni cap informació.S’allarga innecessàriament el sofriment a bord no només dels rescatats, també de la tripulació», ha relatat un membre de l’oenagé a les xarxes socials, que ha especificat que «48 persones més s’han llançat a l’aigua».

Notícies relacionades

Els 76 migrants que es van llançar dijous al mar per intentar arribar nedant a les costes italianes van ser rescatats i portats a embarcacions de la Guàrdia Costanera italiana, així que no han tornat al barco de l’oenagé espanyola. Open Arms ha criticat en els últims dies que cap país europeu li autoritzi un port per atracar.

Les autoritats italianes van permetre dimecres a l’embarcació espanyola que es dirigís cap a les aigües de Palerm (Sicília, sud), on es manté a l’espera de les indicacions per aldesembarcament.