a wuhan

Condemnat un home a dos anys de presó a la Xina per saltar-se la quarantena

L'home ha sigut declarat culpable d'«obstruir les tasques de prevenció i control de malalties infeccioses»

undefined53378547 people wait at a bus station in wuhan in china s central hub200511111631

undefined53378547 people wait at a bus station in wuhan in china s central hub200511111631 / STR

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un tribunal de la província central xinesa de Sichuan ha condemnat un home a dos anys de presó per saltar-se la quarantena després de tornar de Wuhan, la ciutat des d’on va començar a propagar-se la Covid-19, on s’havia contagiat de coronavirus.

El tribunal del districte de Jingyang, a la ciutat de Deyang, ha declarat l’home, de cognom Guo, culpable d’«obstruir les tasques de prevenció i control de malalties infeccioses» i l’ha condemnat a dos anys de presó, segons ha informat aquest dimecres la cort en un comunicat.

Guo va tornar el 22 de gener al seu poble, Hangxu, des de Wuhan, on treballava, just un dia abans que la ciutat comencés un estricte confinament que duraria més de dos mesos per frenar l’avenç del virus.

Segons el tribunal, l’home va rebre instruccions de confinar-se a casa, tal com exigien les mesures de prevenció vigents en aquell moment, però va desafiar la normativa i la nit següent va visitar una sala de jocs.

El dia 26, «Guo va presentar febre i tos i va ser diagnosticat amb la Covid-19», igual que altres vilatans que van passar aquella nit amb ell. «Al final, dos petits pobles van acabar completament confinats», segons la cort, que el responsabilitza de propagar el virus: «Se li va demanar que es quedés a casa i no ho va fer. Va provocar que centenars de persones haguessin de ser aïllades», dicta l’acta del judici.

El febrer d’aquest any, la Fiscalia xinesa va informar que imposaria «càstigs més durs» a pacients de la Covid-19 i a portadors del patogen «que propaguessin intencionalment el virus, es neguessin a fer quarantena, se n’escapessin o utilitzessin el transport públic».

Notícies relacionades

«Els pacients sospitosos seran castigats si propaguen el virus», va assegurar l’òrgan, que també considera delicte «la violència contra treballadors comunitaris urbans i rurals organitzats pel Govern per treballar en la prevenció i el control de l’epidèmia».

Amb la suma de les últimes xifres publicades avui, el nombre total d’infectats diagnosticats a la Xina des de l’inici de la pandèmia és de 85.066, entre els quals han mort 4.634 persones. 

Temes:

Xina Coronavirus