26 d’oct 2020

Anar al contingut

tornada al col·le

Wuhan, la ciutat xinesa on va sorgir la Covid-19, reobre les escoles

Prop d'1,4 milions d'estudiants van reprendre les classes a prop de 2.800 llars d'infants, centres de primària i escoles

Els alumnes han de portar mascaretes i evitar en la mesura possible els autobusos i trens públics

AFP

Wuhan, la ciutat xinesa on va sorgir la Covid-19, reobre les escoles

STR

Alumnes amb mascaretes de protecció van retornar aquest dimarts a les classes a Wuhan, la ciutat del centre de la Xina on va emergir el nou coronavirus a finals del 2019, i que ha reobert escoles i llars d’infants per primera vegada en set mesos.

Prop d’1,4 milions d’estudiants van reprendre les classes a prop de 2.800 llars d’infants, centres de primària i escoles de tota la ciutat. Els instituts de secundària havien reobert al maig.

Els mitjans estatals van mostrar imatges d’estudiants enarborant banderes xineses –que forma part de la rutina en escoles públiques–, malgrat les advertències d’evitar aglomeracions.

Les escoles tenen protocols per evitar qualsevol risc de rebrot i els alumnes han de portar mascaretes i evitar en la mesura possible els autobusos i trens públics.

Segons dades oficials, Wuhan va concentrar 80% dels més de 4.600 casos de morts pel nou coronavirus registrades a tot el país. La ciutat va estar confinada i tancada durant més de dos mesos, a partir de finals de gener.

Així mateix, Wuhan va portar a terme al maig campanyes de tests massius per a la seva població d’uns 11 milions de persones.

La Xina ha aconseguit controlar en gran manera l’epidèmia de Covid-19, i les escoles de tot el país –que van ser tancades a finals de gener– han tornat a obrir de forma gradual.