PROTESTA

Almenys 18.000 persones s'afegeixen a la marxa de Berlín en contra de les restriccions per la Covid-19

La policia recorda als participants la necessitat d'utilitzar mascaretes i respectar la distància social

berlin asiste a otra desafiante marcha del negacionismo antimascarilla / periodico

2
Es llegeix en minuts
Agencias

Unes 18.000 persones, segons la policia, s’han reunit aquest dissabte al cor de Berlín per protagonitzar una nova manifestació contra les regulacions per afrontar la pandèmia de coronavirus a Alemanya, després de dies de tensió a l’espera de rebre un permís d’un tribunal, per temor d’incidents violents, violacions de la normativa sanitària i possible presència d’elements d’ultradreta.

La policia s’ha instal·lat davant la històrica Porta de Brandenburg de la capital, on s’espera que es concentri la manifestació, així com diversos punts de reunió per a la protesta i la marxa.

Els manifestants ja s’havien reunit a la Porta de Brandenburg divendres a la nit per protestar, però aquest dissabte la policia ha muntat un gran desplegament amb 3.000 agents.

Els organitzadors, Querdenken 711 (‘Pensament Lateral 711’), han planificat una llarga marxa i concentració per a la qual s’han inscrit al voltant de 22.000 persones.

Lema de l’Alemanya Oriental

Els manifestants van cridar «Obre la porta» i van corejar «Som el poble», fent ressò de la crida del moviment a favor de la democràcia a l’antiga Alemanya Oriental, mentre s’acumulaven al bulevard Unter den Linden.

La manifestació s’ha permès després d’una resolució judicial: el Tribunal Administratiu Superior de Berlín i l’estat circumdant de Brandenburg van confirmar en segona instància el dissabte al matí que una prohibició policial emesa anteriorment no era vàlida. Aquesta decisió és definitiva.

Les autoritats havien anunciat la prohibició a principis d’aquesta setmana després que un esdeveniment dels mateixos organitzadors a principis de mes es dissolgués perquè els participants, que sumen desenes de milers, no portaven mascaretes ni mantenien la distància requerida entre si. En la marxa d’aquest dissabte també s’han vist moltes persones sense protecció.

Avís de la policia

Fa uns minuts la policia de Berlín ha reiterat aquest avís, en què recorden que les proteccions són obligatòries. Si no es respecten les regles de distanciament i no s’utilitzen mascaretes, «l’últim recurs» seria prohibir que s’iniciï la marxa i dissoldre la concentració, segons una portaveu.

Un portaveu del tribunal administratiu de la capital ha explicat que la manifestació podria tirar endavant sempre que es compleixin certes condicions, per exemple, mantenir el distanciament social.

Notícies relacionades

El ministre de l’Interior de la ciutat estat de Berlín, Andreas Geisel, ha indicat que el tribunal havia donat als manifestants una altra oportunitat per demostrar que podien complir les regles del coronavirus «i que poden fer-ho de manera pacífica».

«Encara estic molt preocupat per la mobilització d’extremistes de dreta a tot Europa que va tenir lloc independentment de les discussions sobre la prohibició en el període previ a la manifestació», ha afirmat Geisel.