protecció contra la Covid

Tornada a l'escola a Tailàndia. Nens aïllats en 'cel·les' de plàstic

Els escolars han de portar mascareta i estan separats uns dels altres per mampares instal·lades a cada pupitre

zentauroepp54440793 tailandia200812092047

zentauroepp54440793 tailandia200812092047 / Lauren DeCicca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les mesures davant el coronavirus de cara a la tornada a l'escola en diferents països del món deixen estampes tan sorprenents com la d’una escola de Tailàndia que, a més d’imposar l’ús de la mascareta, ha anat més lluny i ha instal·lat mampares de plàstic a cada pupitre i a les zones d’esbarjo per evitar que el virus viatgi d’un alumne a altre, informa La Sexta.

Mentrestant a Espanya es perfila com serà aquesta tornada a les aules. El Ministeri d’Educació ha remès a les comunitats autònomes un document amb instruccions per quan es reiniciïn les classes presencials en les escoles, instituts i universitats.

El document inclou una sèrie de pautes per adoptar tant en el treball del professorat com en l’organització de taules, el transport escolar, i altres serveis complementaris, que prenen com a base les recomanacions generals de mantenir la distància de seguretat de dos metres i l’ús de mascaretes i proteccions individuals en aquells casos en els quals no sigui possible.

Notícies relacionades

El ministeri perfila una tornada amb grups de 20 alumnes com a màxim a Infantil i fins a 4t de Primària, on no farà falta mantenir la distància interpersonal.

Els centres entren ara en una contrarellotge per contractar professors extres i buscar espais on ubicar els alumnes. A partir de 5è de Primària –a més– s’imposa una distància de metre i mig entre taula i taula, informa Olga Pereda.