reobertura de fronteres

El Regne Unit eximeix de la quarantena Espanya, França, Alemanya i Itàlia

Al considerar que són territoris amb «un risc reduït» del coronavirus, i espera divulgar aquest divendres la resta de nacions beneficiades per aquesta mesura

Escòcia i Gal·les encara no han pres una decisió sobre això, però Irlanda del Nord manté l'aïllament de 14 dies per a tots aquells que entrin de qualsevol país

zentauroepp53856574 london  united kingdom   23 06 2020   a two metre social dis200623145643

zentauroepp53856574 london united kingdom 23 06 2020 a two metre social dis200623145643 / ANDY RAIN

3
Es llegeix en minuts
Efe

Els passatgers procedents d’Espanya, França, Alemanya i Itàlia no estaran obligats a complir una quarantena de 14 dies a l’arribar a Anglaterra a partir del 10 de juliol, com a part de la suavització de les mesures de viatges aplicades per contenir la propagació de la Covid-19. 

El Ministeri de Transport va confirmar aquest divendres els primers quatre països exempts d’aquest aïllament, al considerar que són territoris amb «un reduït risc» del coronavirus, i espera divulgar avui la resta de països inclosos en la mesura. 

Les autoritats britàniques havien imposat a principis de juny l’aïllament obligatori de dues setmanes per a totes les persones que ingressessin al país des de qualsevol lloc del món, a excepció dels procedents de la República d’Irlanda. 

S’espera que el Ministeri d’Exteriors modifiqui també la seva recomanació als britànics sobre els viatges a l’estranger ja que fins ara havia demanat evitar sortir a qualsevol país llevat que fos absolutament necessari a fi d’evitar els contagis. 

A més dels quatre països citats, s’espera que uns altres seixanta estiguin inclosos en la mesura, si bé el Govern ha aclarit que els viatgers que en procedeixen només haurien de complir una quarantena de dues setmanes si han fet prèviament trànsit per algun territori que no estigui inclòs en la llista. 

Malgrat tot, les autoritats han puntualitzat que l’aixecament de la quarantena no és garantia que els països que figurin en la llista apliquin mesures recíproques, per la qual cosa és possible que els viatgers es vegin obligats a complir algun tipus d’aïllament a l’entrar-hi. 

El Ministeri de Transport ha informat, a més, que les altres regions britàniques –Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord– hauran de decidir quines mesures aplicaran en matèria fronterera per als viatgers que entrin als seus territoris des de l’estranger. 

Escòcia i Gal·les encara no han pres una decisió sobre això, però Irlanda del Nord manté la quarantena per a tots aquells que entrin de qualsevol país, excepte de la República d’Irlanda. 

L’aixecament d’aquesta quarantena ha sigut adoptat després de les fortes pressions del sector turístic davant l’impacte econòmic de la pandèmia en plena temporada de vacances estivals. 

La decisió de suprimir l’aïllament obligatori va ser presa després que l’anomenat Centre conjunt de bioseguretat, format per experts científics i mèdics, estudiés factors com la prevalença del virus en aquests països i el nombre de casos. 

L’Executiu ha indicat que la llista completa que es divulgarà aquest divendres estarà subjecta a una «constant revisió», en cas d’un augment de casos del coronavirus en aquests països. 

El ministre de Transport, Grant Shapps, ha dit avui que aquesta mesura suposa el «pròxim pas en l’acurada reobertura» del país. 

«Tot el país ha treballat sense parar per arribar a aquest punt, per tant la paraula ‘seguretat’ ha d’estar sota observació i no dubtarem a l’hora d’actuar ràpid per protegir-nos si els casos d’infecció augmenten als països amb els quals ens tornem a connectar», va afegir Shapps. 

Un portaveu de l’associació de viatges Airlines UK va expressar la seva satisfacció per l’anunci i va ressaltar que les aerolínies podran «tornar a operar els seus serveis a molts mercats importants en moments d’un pic dels viatges de l’estiu». 

A finals de març, el Govern va imposar el confinament de la població per contenir la pandèmia i va recomanar evitar viatjar a l’estranger llevat que fos essencial. 

Notícies relacionades

El mes passat el Govern central va començar amb la desescalada i aquest cap de setmana reobriran bars, ‘pubs’ i restaurants a Anglaterra i també les perruqueries, però es manté el tancament de gimnasos i la prohibició de festivals massius. 

El Regne Unit va registrar ahir unes altres 89 morts per Covid-19, confirmades després de la realització d’un test, fins a comptabilitzar-ne 43.995 des del començament de la pandèmia.