10 d’ag 2020

Anar al contingut

en proves

Un test de coronavirus en aeroports podria evitar la quarantena al Regne Unit

El sistema s'hauria d'encarregar abans de viatjar i costaria uns 150 euros

El Periódico

Un test de coronavirus en aeroports podria evitar la quarantena al Regne Unit

TOBY MELVILLE

Els viatgers que arribin al Regne Unit amb avió podrien evitar la quarantena que ara imposa aquest país com a mesura de prevenció del coronavirus. Així ho ha anunciat aquest dissabte la cadena britànica BBC, que assegura que els passatgers molt aviat podran sotmetre’s a un test de saliva als aeroports per detectar la Covid-19, cosa que els deslliuraria de mantenir-se aïllats durant 14 dies, com passa actualment.

Segons ha avançat la cadena, aquest sistema de detecció del virus, similar al que fa servir el servei de sanitat britànic, es començarà a utilitzar d’aquí a un parell de setmanes en un aeròdrom del país, on es començarà a fer la prova a uns 500 passatgers al dia. No obstant, els que no vulguin fer la quarentena hauran d’encarregar el test abans de pujar a l’avió. El preu serà d’unes 140 lliures (uns 150 euros).

Resultat en 24 hores

La prova es farà en una clínica de l’aeroport i els que s’hi sotmetin hauran d’estar-se aïllats a casa fins que els arribi el resultat, que s’espera que sigui en un termini de 24 hores.

Swissport UK i Collison, les dues empreses implicades en aquest projecte, estan negociant amb diversos aeroports britànics i amb el Govern de Boris Johnson. No obstant, encara no hi ha confirmació oficial de l’Executiu que els passatgers que donin negatiu es deslliurin de la quarantena.