en proves

Un test de coronavirus en aeroports podria evitar la quarantena al Regne Unit

El sistema s'hauria d'encarregar abans de viatjar i costaria uns 150 euros

zentauroepp53690615 heatrhow200608112324

zentauroepp53690615 heatrhow200608112324 / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els viatgers que arribin al Regne Unit amb avió podrien evitar la quarantena que ara imposa aquest país com a mesura de prevenció del coronavirus. Així ho ha anunciat aquest dissabte la cadena britànica BBC, que assegura que els passatgers molt aviat podran sotmetre’s a un test de saliva als aeroports per detectar la Covid-19, cosa que els deslliuraria de mantenir-se aïllats durant 14 dies, com passa actualment.

Segons ha avançat la cadena, aquest sistema de detecció del virus, similar al que fa servir el servei de sanitat britànic, es començarà a utilitzar d’aquí a un parell de setmanes en un aeròdrom del país, on es començarà a fer la prova a uns 500 passatgers al dia. No obstant, els que no vulguin fer la quarentena hauran d’encarregar el test abans de pujar a l’avió. El preu serà d’unes 140 lliures (uns 150 euros).

Resultat en 24 hores

Notícies relacionades

La prova es farà en una clínica de l’aeroport i els que s’hi sotmetin hauran d’estar-se aïllats a casa fins que els arribi el resultat, que s’espera que sigui en un termini de 24 hores.

Swissport UK i Collison, les dues empreses implicades en aquest projecte, estan negociant amb diversos aeroports britànics i amb el Govern de Boris Johnson. No obstant, encara no hi ha confirmació oficial de l’Executiu que els passatgers que donin negatiu es deslliurin de la quarantena.