Narcos del càrtel de Jalisco atempten contra el cap de seguretat de Mèxic D.F.

Omar García Harbuch ha resultat ferit i hi ha almenys 12 detinguts

undefined53898355 mexico city  mexico   26 06 2020   a handout photo made avai200626171840

undefined53898355 mexico city mexico 26 06 2020 a handout photo made avai200626171840 / MEXICO PROSECUTOR OFFICE HANDO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari de Seguretat Ciutadana de la capital de Mèxic, Omar García Harbuch, ha sigut objectiu aquest divendres al matí d’un «atemptat» en el qual «hi va hagut morts i diversos detinguts», ha informat l’alcaldessa de Ciutat de Mèxic, Claudia Sheinbaum, i que el mateix interessat ha atribuït a narcotraficants del càrtel de Jalisco.

L’atac, que no ha sigut reivindicat per cap grup, ha tingut lloc poc després de les 6.30 (hora local). L’incident ha ocorregut en l’encreuament entre el Paseo de la Reforma i Monte Blanco, quan el comboi del regidor ha sigut interceptat per un grup que l’estava esperant.

«Estic en coordinació amb la Guàrdia Nacional, prenent les mesures necessàries per garantir la seguretat a la ciutat», ha assegurat l’alcaldessa en el seu compte de Twitter. La Fiscal de Ciutat de Mèxic, Ernestina Godoy, ha anunciat l’obertura d’una investigació per aquests fets, pels quals ja han sigut detingudes dotze persones.

Sheinbaum ha confirmat l’evacuació de García Harbuch a un hospital, on «està bé i fora de perill». L’alcaldessa ha atribuït l’atac a la «gran feina» que està realitzant l’oficina de García Harbuch per «garantir la pau i la tranquil·litat» a la capital mexicana.

El departament de Seguretat Ciutadana ha confirmat que almenys dos policies han resultat ferits en un tiroteig, en el qual els assaltants han utilitzat armes llargues i granades de fragmentació, segons el diari ‘El Universal’.

Notícies relacionades

El president de Mèxic, Andrés Manuel López Obrador, també ha atribuït l’atemptat a la tasca de les autoritats «per garantir la pau i la tranquil·litat, tant per a la Ciutat de Mèxic com per al país» i ha expressat la seva «solidaritat» i «recolzament total» a l’equip de govern de la capital.

El ministre federal de Seguretat, Alfonso Durazo, ha condemnat aquest «atac covard» contra una persona que «treballa quotidianament amb dedicació a favor de la seguretat i la pau dels habitants de la capital del país». Segons la seva opinió, «queda clar» que la tasca de les forces de seguretat, «està tocant forts interessos de la delinqüència», però ha advertit que «no hi ha marxa enrere».

Temes:

Mèxic